Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ



«Η ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ (!!!) ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΓΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!»

Ακόμα ένα επεισόδιο με οσμή σκανδάλου, που σχετίζεται με τις οφειλές και εκκρεμότηες του Νοσοκομείου Σάμου, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στις 14 Νοεμβρίου 2013, δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα, του δημοσιογράφου και πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στο νομό Σάμου  Γιώργου Γαρυφάλλου «ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ» www.i-samos.gr και στο site του δημοσιογράφου Γιάννη Νέγρη, www.aegaio.blogspot.gr , επιστολή – απολογισμός της απερχόμενης Διοικήτριας του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων – «Νοσοκομείο Κ.Υ. Ικαρίας» κας Βασιλείας Σίδερη, σχετικά με την 3ετή (και πλέον) διαχείριση του οργανισμού επί του οποίου προΐσταται.

Όπως ισχυρίζεται η τέως Διοικήτρια του Νοσοκομείου κατά την ανάληψη των καθηκόντων της στις 26 Μαΐου του 2010, ανέλαβε ανεξόφλητες υποχρεώσεις ύψους 31.449.864,71 €.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους ισχυρισμούς, 3 χρόνια μετά, αυτές οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις μειώθηκαν στα 10.150.401,36 €.

Τους παραπάνω ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και σε ραδιοφωνική εκπομπή του 2000 FΜ 99,8 και σε σχετική ερώτηση που της έγινε σχετικά με αυτές τις οφειλές, απάντησε η ίδια, πως δεν γνωρίζει (!!!) ποιους αφορούσαν οι οφειλές αυτές, τονίζοντας ότι τα θέματα αυτά τα γνωρίζουν οι οικονομικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Η απελθούσα Διοικήτρια, αναφέρθηκε ακόμη στις εκκρεμείς καταβολές ενοικίων για πολλά χρόνια του κυλικείου Σάμου, με τις οποίες δεν υπήρχαν νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οφειλή.

Και τόνισε ότι κατά τη θητεία της έδωσε εντολή σύστασης επιτροπής της διαχείρισης των χρημάτων του εξωκκλησιδίου (Άγιος Παντελεήμων)  που υπάρχει μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου.

«Ποιες είναι αναλυτικά οι ανεξόφλητες οφειλές της τάξης των 31.449.864,71 € που αναφέρει η Διοικήτρια; Με τι τρόπο έγινε η εξόφληση αυτών των οφειλών;
Εξετάστηκε η νομιμότητα αυτών των οικονομικών υποχρεώσεων;», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για το ύψος των οφειλών του κυλικείου, τα έσοδα από το εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και τους λόγους απομάκρυνσης πληθώρας διοικητικών υπαλλήλων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ- ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

κ.κ. Υπουργοί,

Στις 14 Νοεμβρίου 2013, δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα, του δημοσιογράφου και πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στο νομό Σάμου,  Γιώργου Γαρυφάλλου «ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ» www.i-samos.gr και στο site του δημοσιογράφου Γιάννη Νέγρη, www.aegaio.blogspot.gr , επιστολή – απολογισμός της απερχόμενης Διοικήτριας του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων – «Νοσοκομείο Κ.Υ. Ικαρίας» κας Βασιλείας Σίδερη, σχετικά με την 3ετή (και πλέον) διαχείριση του οργανισμού επί του οποίου προΐσταται.

1.Όπως ισχυρίζεται η τέως Διοικήτρια του Νοσοκομείου κατά την ανάληψη των καθηκόντων της στις 26 Μαΐου του 2010, ανέλαβε ανεξόφλητες υποχρεώσεις ύψους 31.449.864,71 €.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους ισχυρισμούς, 3 χρόνια μετά αυτές οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις μειώθηκαν στα 10.150.401,36 €.

Τους παραπάνω ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και σε ραδιοφωνική εκπομπή του 2000 FΜ 99,8 και σε σχετική ερώτηση που της έγινε σχετικά με αυτές τις οφειλές, απάντησε η ίδια, πως δεν γνωρίζει ποιους αφορούσαν οι οφειλές αυτές, τονίζοντας ότι τα θέματα αυτά τα γνωρίζουν οι οικονομικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

2.Επίσης σε αυτό τον απολογισμό και στην ίδια συνέντευξη στον παραπάνω ραδιοσταθμό η κα Σίδερη αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στο αγροτικό ιατρείο Κοκκαρίου, του οποίου η ιδιοκτησία κατέληξε σε ιδιώτη μετά από πρωτόδικη δικαστική απόφαση.

3.Η απελθούσα Διοικήτρια, αναφέρθηκε ακόμη στις εκκρεμείς καταβολές ενοικίων για πολλά χρόνια του κυλικείου Σάμου, με τις οποίες δεν υπήρχαν νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οφειλή.

4.Και τόνισε ότι κατά τη θητεία της έδωσε εντολή σύστασης επιτροπής της διαχείρησης των χρημάτων του εξωκκλησιδίου (Άγιος Παντελεήμων)  που υπάρχει μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Ποιες είναι αναλυτικά οι ανεξόφλητες οφειλές της τάξης των 31.449.864,71 € που αναφέρει η Διοικήτρια;

2.Με τι τρόπο έγινε η εξόφληση αυτών των οφειλών;

3.Εξετάστηκε η νομιμότητα αυτών των οικονομικών υποχρεώσεων;

4.Τι έχει συμβεί και χάθηκε η ιδιοκτησία του Αγροτικού Ιατρείου Κοκκαρίου που κατέληξε σε χέρια ιδιώτη;

5.Ποιο είναι το ύψος των οφειλών των ενοικίων του κυλικείου και ποιος εισέπρατε τα χρήματα αυτά;

6.Ποια ήταν τα έσοδα από αυτό το εξωκκλήσι κατά την ανάληψη των καθηκόντων της; Τι παρέλαβε η επιτροπή διαχείρισης;

7.Εδώ και αρκετούς μήνες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα διοικητικοί υπάλληλοι του Νοσοκομείου (Διευθυντής κ.λπ.). Ποιοι είναι οι λόγοι της απομάκρυνσης;

Ζητώ να κατατεθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία:

Το σύνολο των πορισμάτων που υπάρχουν και αφορούν το Νοσοκομείο της Σάμου.



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ