Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ενημέρωση-Πρόσκληση για τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα «Καλοκαίρι 2014»



Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», μέσα στα πλαίσια των θεσμοθετημένων εκπαιδευτικών-πολιτιστικών εκδηλώσεών της - «Καλοκαίρι 2014», Παράθυρο στην Παιδεία τον Πολιτισμό - προσκαλεί τα παιδιά να  γνωρίσουν βιωματικά τη Βιβλιοθήκη, παρακολουθώντας  τα 14 εκπαιδευτικά της προγράμματα. Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού και Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθούν  Ιούλιο και  Αύγουστο 2014.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και να γνωρίσουν το αντικείμενο που ασχολήθηκαν σπουδαίοι πνευματικοί άνθρωποι και πρόγονοί μας, με στόχο τη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με ένα σπουδαίο Πνευματικό Ίδρυμα. Θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τη μάθηση με την εφαρμογή της βιωματικής διδασκαλίας. Θα ταξιδέψουν στον πλούτο των βιβλίων, των μύθων, των παραμυθιών, του πολιτισμού, της παράδοσης, της Ιστορίας. Θα  παίξουν, θα γίνουν μικροί δημιουργοί, θα εκφραστούν, θα καλλιεργήσουν τη  σκέψη, την αισθητική, την κρίση και τη φαντασία τους και θα οδηγηθούν σε ερωτήματα και πειραματισμούς, ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους και τα ενδιαφέροντά τους. Μέσα από παιχνίδι, ρυθμό, θεατρική και εικαστική έκφραση, θα μάθουν, και θα κοινωνικοποιηθούν μέσω της συνεργασίας και της συλλογικότητας.

Τα προγράμματα υλοποιούνται με την ευγενή προσφορά  εθελοντών της Βιβλιοθήκης μας, καθώς και του διοικητικού της προσωπικού.

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: στη Βιβλιοθήκη, (τηλ. 22710-44246, εσωτ. 2).
Οικονομική συνεισφορά το συμβολικό ποσό των 5  ευρώ για κάθε παιδί, ανεξάρτητα τον αριθμό προγραμμάτων που θα παρακολουθήσει.

Για το Ε.Σ.

Χρίστος Στεργ. Μπελλές, Πρόεδρος