Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΛΙΒΑΝΕΙΟ ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΓΕΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 2014




Συνεχίζουμε για τρίτη χρονιά την διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη μας στον Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στις 5&6 Μαΐου 2014 στα πλαίσια του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι μαθητές και καθηγητές της Β΄τάξης του ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Καρδαμύλων ενημερώθηκαν για τα επαγγέλματα του κόσμου της ναυτιλιας με άμεσο και αξιόπιστο τρόπο. 
Εκφράζουμε τα θερμά μας ευχαριστήρια και παράλληλα συγχαρητήρια στην Ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping Inc με της οποίας τη χορηγία καλύφθηκαν όλα τα έξοδα της εκδρομής. Όλες οι μετακινήσεις των μαθητών και καθηγητων καθώς και η διαμονή και η σίτιση τους σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο του Πειραιά ήταν προσφορά της εταιρείας Diana Shipping Inc. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Παληό για την αμέριστη βοήθειά του στην πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής. 
Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης.
Την πρώτη ημέρα επισκευτήκαμε: 
• Την τεχνική εταιρεία Hellenic Radio Services S.A.
• Την ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Group όπου μας έγινε εμπεριστατωμένη και πλήρης ενημέρωση για το αντικείμενο και τον τρόπο λειτουργίας μιας ναυτιλιακής εταιρείας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Φραγκίσκο Αρχοτάκη που οργάνωσε την ενημέρωση μας. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε την συγκινητική συνάντηση μας με στελέχη της Tsakos Group που συμβαίνει να είναι πρώην αποφοίτοι του Ναυτικού Λυκείου Καρδαμύλων. Το εκπληκτικό ήταν ότι στην εταιρεία βρέθηκαν τρεις γενιές «παιδιών» του σχολείου μας – οι σημερινοί έφηβοι μαθητές, τα νέα ναυτιλικά στελέχη και οι ώριμοι της ναυτιλίας . Το μεσημεριανό γεύμα ήταν προσφορά της εταιρείας Tsakos Group.
• Την ναυτιλιακή εταιρεία Maran Gas Maritime Inc του κ. Αγγελικούση εκεί μας ξενάγησε ο κ. Μανώλης Ψαρρός, ο οποίος συντόνισε και οργάνωσε την ενημέρωση μας.
Την επόμενη μέρα το «ναυτιλιακό» μας ταξίδι συνεχίστηκε με επισκέψεις:
• Στο ιστορικό πλοίο - μουσείο Hellas Liberty, όπου τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την περιήγηση τους στο πλοίο - μνημείο και τη ξενάγηση τους απο τον καπετά Βαγγέλη Κούζιλο.
• Στην ναυτιλιακή εταιρεία GasLog όπου ο καπετάν Μιχάλης Μπουρέκας μας ενημέρωσε διεξοδικά για τα ναυτιλιακά επαγγέλματα. Ο καπετάν Μιχάλης μας κέρδισε, για μια ακόμα φορά, με την αμεσότητα, και το πατρικό ενδιαφέρον του. Προσφορά της της εταιρείας GasLog ήταν το μεσημεριανό μας γεύμα.
• Στην North of England P&I Association. Απολαύσαμε μια εξαιρετική παρουσίαση του ρόλου του P&I στον τομέα της ασφάλισης.
Το πρόγραμμα μας υλοποιήθηκε χάρη στην αμέριστη τρίχρονη συμπαράσταση και συνεργασία του σύμβουλου και διευκολυντή του προγράμματος μας κ. Ιωακείμ Καλλίκη.
Τα οφέλη που αποκομίσαμε από τις άκρως ενημερωτικές αυτές επισκέψεις ήταν πολλά και καθοριστικά θα λέγαμε για την επιλογή του επαγγέλματος των μαθητών. Μέσω αυτής της ευκαιρίας κατανοήσαμε και λύσαμε απορίες για θέματα της ναυτιλίας, γνωρίσαμε ανθρώπους με μεράκι που ασχολήθηκαν με τους μαθητές προσφέροντας τις γνώσεις και εμπειρίες τους με κατανόηση και αγάπη χωρίς να λογαριάζουν κόπο και χρόνο.
Οι μαθητές και καθηγητές της Β΄τάξης του ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Καρδαμύλων ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.