Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εκδηλώσεις 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014




Εγκαινιάστηκε χθες παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κωνσταντίνου Γανιάρη, εκπροσώπων των Βουλευτών, της Δημοτικής Αρχής, της Εκκλησίας, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών η Έκθεση Τοπικών Διατροφικών και Πολιτιστικών Προϊόντων του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας.
Αύριο Παρασκευή  1η Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα εγκαινιάζεται στα Οθωμανικά Λουτρά στο Κάστρο της Χίου η Έκθεση «Η ποιητική της Χίου από τη ματιά των εικαστικών», μία από τις δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας.  Παρουσιάζονται έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού διαγωνισμού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνευσμένα από την πολιτιστική κληρονομιά της Χίου σε επιμέλεια των εικαστικών Τιτίκας Σάλλα, Καθηγήτριας ΑΣΚΤ, και Βασίλη Βλασταρά, Επίκουρου Καθηγητή ΑΣΚΤ. Η Έκθεση θα διαρκέσει από 1 έως  24 Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από 9.00 π.μ. έως 15.30 μ.μ.
Επίσης, το αυριανό πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων στο πλαίσιο της Έκθεσης Τοπικών Διατροφικών και Πολιτιστικών Προϊόντων στο Δημοτικό Κήπο Χίου περιλαμβάνει:
  • 20.30 Αφήγηση παραμυθιού «Υποβρύχιο Μαστίχα» της Μαρίας Φαφαλιού. Ένα παραμύθι με αναφορά στη μαστίχα και στο Χιώτη Ναυτικό. Συμμετέχει ο Παντελής Λύκος με την ορχήστρα του. Ερμηνεία τραγουδιών και αφήγηση: Ευτυχία Διαμαντάρα. Οργάνωση: Mediterra Α.Ε. Χώρος: Δημοτικός Κήπος Χίου
  • 22.00 Προβολή της ταινίας «Το δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη. Με την υποστήριξη της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Χώρος: Cine Κήπος.

Μέχρι και την Κυριακή 3 Αυγούστου συνεχίζεται η προβολή του Φεστιβάλ  Μαστίχας στους Τούρκους Επισκέπτες στο Τελωνείο Χίου με διανομή προωθητικού υλικού και κερασμάτων από προϊόντα μαστίχας.