Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

" ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "

Ήρθε η ώρα των Δημάρχων να στηρίξουν τους υπαλλήλους τους
Επιστολή απέστειλε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σχετικά με τη διαδικασία ελέγχου, των από μετατροπή συμβάσεων Αορίστου Χρόνου εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταγγέλλοντας πως, αποτελεί μία ad hoc διαδικασία, προκειμένου να απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, τόσο από τους Ο.Τ.Α., όσο και το ευρύτερο Δημόσιο, καλώντας, παράλληλα, την ΚΕΔΕ, να μη συναινέσει στη διαδικασία αυτή.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κάνει λόγο για έλεγχο των εν λόγω συμβάσεων εργασίας επί νέας βάσεως, δηλαδή, με διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις των διατάξεων, που εφαρμόστηκαν για τη μετατροπή, εισάγοντας με τον τρόπο αυτό νέες απαιτήσεις, που κατά τον χρόνο της μετατροπής δε ζητούσε ο Νόμος. 
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι, το Π.Δ. 164/2004 αφορούσε σε συμβάσεις ή σχέσεις εργασίας Ορισμένου Χρόνου, δεχόμενο με τον τρόπο αυτό, ότι κάθε είδος εργασιακής απασχόλησης (νόμιμο ή μη, τυπικό ή μη) εντάσσεται στο πεδίο εφαρμογής αυτού. Υπό την έννοια αυτή, τόσο τα οικεία Όργανα, που εξέτασαν τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 11 του Π.Δ. 164/2004 όσο και το ίδιο το Α.Σ.Ε.Π., δεν έλεγξαν, ως όφειλαν, εάν οι εργαζόμενοι για το διάστημα της απασχόλησής τους είχαν ασφάλιση, εάν οι συμβάσεις τους είχαν καταρτισθεί νομίμως ή εάν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διατυπώσεις για την καταβολή της αμοιβής τους.
«Ο εκ νέου έλεγχος των συμβάσεων, για την πραγματοποίηση του οποίου θα απαιτηθεί από τους εργαζόμενους και τις Υπηρεσίες να προσκομίσουν ένσημα, που να καλύπτουν πλήρως τα διαστήματα της απασχόλησης, παρά το γεγονός, ότι αυτό δεν συνιστά ευθύνη των εργαζομένων ή αποδείξεις καταβολής αμοιβών και νομιμότητας δαπανών, οδηγεί σε μια από μηδενική βάση, με νέα κριτήρια εξέταση των συμβάσεων των εργαζομένων αυτών, οι οποίο καλούνται δέκα περίπου έτη μετά την μετατροπή της σύμβασής τους να αποδείξουν, ότι "δεν είναι ελέφαντες"» τονίζει, χαρακτηριστικά, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Η Ομοσπονδία απευθυνόμενη προς τους Δημάρχους της Χώρας και την Κεντρική Ένωσή τους, ζητά να μη γίνουν «συνένοχοι» στη διαδικασία, να μην «ποινικοποιήσουν» την εργασία στο Δημόσιο - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - καλώντας τους, τέλος, να συμπράξουν μαζί με τους εργαζομένους στην Τ.Α. 
«Η σύμπραξη, που σας ζητά ο κύριος Υπουργός είναι στην πραγματικότητα συνενοχή σε διαδικασίες, που εκφεύγουν ακόμα και της ίδιας της λογικής.
Η σύμπραξη, που σας ζητά ο κύριος Υπουργός είναι στην πραγματικότητα συνενοχή στην εν ψυχρώ δολοφονία εκατοντάδων εργαζομένων, που έχουν με την αξία τους καταλάβει μια θέση εργασίας, μετά από πολλά έτη ομηρείας.
Η σύμπραξη, που σας ζητά ο κύριος Υπουργός είναι στην πραγματικότητα φενάκη των πραγματικών προθέσεών του, που είναι οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και η ποινικοποίηση της εργασίας στο Δημόσιο.
Αυτός είναι και ο σκοπός της "αξιολόγησης", που προωθεί στο Δημόσιο. 
Καλούμε την Κ.Ε.Δ.Ε. να συμπράξει με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στον αγώνα της για την κατάργηση του επανελέγχου-φερετζέ των απολύσεων, που ευαγγελίζεται ο κύριος Υπουργός και οι πρόθυμοι συνεργοί του. Τα περί προστασίας από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. υπαλλήλων που δεν κατέχουν τα τυπικά προσόντα είναι εκ του πονηρού και αποσκοπούν στο να απαξιώσουν και να συκοφαντήσουν το δίκαιο και έντιμο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να προστατεύσουν το δικαίωμα στην εργασία τους» τονίζει και συμπληρώνει:
«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ουδέποτε τάχθηκε κατά της πραγματικής αξιολόγησης, άλλωστε έχει καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση, με κριτήρια και προϋποθέσεις και όχι με σκοπό τη δημιουργία δεξαμενών προς απόλυση εργαζομένων. 
Ουδέποτε, επίσης, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρεμπόδισε, παρενόχλησε ή έστω αντιτάχθηκε στον έλεγχο των ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ούτε και στις αυτονόητες κυρώσεις, που η διαπίστωση αυτή συνεπάγεται κάτι για το οποίο σας καλούμε αρμοδίως να ενημερώσετε τον κ. Υπουργό».