Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

186 ATOMΑ ΕΣΩΣΕ Η ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ




Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η επιχείρηση απεγκλωβισμού 200 Ελλήνων και αλλοδαπών υπηκόων από το Πολεμικό Ναυτικό...
Στη φρεγάτα Σαλαμίνα μεταφέρθηκαν με πλήρη ασφάλεια 186 πολίτες. Από αυτούς οι 87 είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι είναι 13 Κύπριοι, 12 Βρετανοί, 79 Κινέζοι, 1 Ρωσίδα και 1 Αλβανός. 

Η επιχείρηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης οπότε το πλοίο έφτασε ανοιχτά του λιμανιού Τρίπολης ενώ την ίδια ώρα η κινεζική κυβέρνηση ναύλωσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να απομακρύνει ακόμα περισσότερους πολίτες της από τη χώρα στην οποία η κατάσταση είναι έκρυθμη το τελευταίο διάστημα 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης ανακοινώθηκε ότι σταμάτησε η λειτουργία της πρεσβείας της χώρας μας στη Λιβύη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες, η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης Λιβύης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» με την υποστήριξη οργανικού ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Στη φρεγάτα έχουν επιβιβαστεί 186 συνολικά πολίτες εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία.

Η φρεγάτα κινείται προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

Λόγω των δυσμενών συνθηκών ασφαλείας που επικρατούν στην περιοχή, ανακοινώνεται η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης.

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβη στην περιοχή και μεταφέρει, σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας, Έλληνες πολίτες με τα μέλη των οικογενειών τους που διέμεναν στην Λιβύη, πολίτες ευρωπαϊκών και άλλων χωρών καθώς και το προσωπικό της Πρεσβείας, προς την Ελλάδα.








ΠΗΓΗ tromaktiko