Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

2 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ , ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΥΚΟΝΟΣ



Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου δρομολογεί η εταιρεία HELLENIC SEAWAYS το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της «Νήσος Μύκονος» στην κάλυψη της επιδοτούμενης γραμμής Καβάλα-Λήμνος-Βαθύ Σάμου, δύο φορές την εβδομάδα.
Αυτό ανακοίνωσε και επίσημα την Τετάρτη η εταιρεία, μετά και τη σχετική υπογραφή του υπουργού, που της αναθέτει τη γραμμή.
Προηγήθηκε η πρόσφατη απόφαση του κ. Βαρβιτσιώτη να κηρύξει έκπτωτη τη ΝΕΛ από δύο άγονες γραμμές της βόρειας Ελλάδας, με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων.
Το πλοίο «Νήσος Μύκονος» θα ξεκινάει τα δρομολόγιά του από Πειραιά (4μμ) και θα συνδέει τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Το δρομολόγιό του θα είναι Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος-Καρλόβασι-Βαθύ Σάμου-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα και θα εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι η HELLENIC SEAWAYS ήταν η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε σχετικό αίτημα στη δεύτερη πρόταση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Ναυτιλίας για την κάλυψη της γραμμής.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η ανάληψη του δρομολογίου αυτού είναι για τη Hellenic Seaways τιμή και συνάδει απόλυτα με την εταιρική της φιλοσοφία να δίνει προτεραιότητα στην παροχή άριστων υπηρεσιών φιλοξενίας και εξυπηρέτησης τόσο των επιβατών της, όσο και των τοπικών κοινωνιών των δεκάδων προορισμών της».
Το πλοίο «Νήσος Μύκονος» είναι πρώτης κατηγορίας, κατασκευής του 2005 έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 1.915 ατόμων και 418 οχημάτων και είναι μέγιστης ταχύτητας 28 κόμβων την ώρα.