Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ENHMEΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Κώστας Τριαντάφυλλος είχε σειρά επικοινωνιών και συναντήσεων με τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με θέμα το αεροδρόμιο της Χίου.

Σήμερα, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι, την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στη Χίο, μηχανικός της ΥΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης περίφραξης και διαμόρφωσης της απαλλοτριωθείσας περιοχής (αποψιλώσεις, κατεδαφίσεις). Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης του έργου αυτού, που αφορά την κατεδάφιση/αποψίλωση των εμποδίων (clear way), είναι περίπου, ένας μήνας.

Η εξέλιξη αυτή είναι το επόμενο βήμα σε έναν συνολικό σχεδιασμό για την επέκταση του διαδρόμου του αερολιμένα της Χίου, σε συνέχεια και της τελευταίας πρωτοβουλίας του Κώστα Τριαντάφυλλου, που είχε ως αποτέλεσμα την σχεδόν ολοκληρωτική, μέχρι σήμερα, παράδοση-παραλαβή των απαλλοτριωθεισών εκτάσεων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Η προσπάθεια, η διεκδίκηση και η εγρήγορση για ένα τόσο σημαντικό αναπτυξιακό θέμα, όπως είναι αυτό της επέκτασης του διαδρόμου στο αεροδρόμιο του νησιού μας δεν σταματά ούτε λεπτό, και αποτελεί ένα στοίχημα για μένα, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Χίου. Πριν από λίγους μήνες είχαμε βρεθεί σε τέλμα. Με αποφασιστικές κινήσεις, ξεκολλήσαμε την διαδικασία και προχωράμε το έργο της επέκτασης. Στην προσπάθεια αυτή, δεν περισσεύει κανείς, χρειάζεται δουλειά και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων», δήλωσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.