Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ Τ.Α. ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Οικονομική ενίσχυση της Τ.Α. μέσω φορολογικών εσόδων
«Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες χωρίς αυτές να συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους, με αποτέλεσμα να γίνει δύσκολη η ζωή των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών, αλλά πολύ περισσότερο να αποξενώσει τους πολίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε στην αρχή της απάντησής του, σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από την Δ.Ε.Θ., ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας, για να συμπληρώσει, αναφερόμενος στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το πρόγραμμα του Κόμματός του γι' αυτήν:

«Στόχος μας οι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να φτάσει τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Τα έσοδα των Δήμων και των Περιφερειών θα προέρχονται από τα φορολογικά έσοδα, μέσω από ένα Ειδικό Ταμείο Σύγκλισης, ώστε οι πόροι αυτοί να διανέμονται σωστά, βάσει της οικονομικής κατάστασης του Δήμου ή της Περιφέρειας. Δεν είναι δυνατό ένας πλούσιος Δήμος να παίρνει περισσότερα χρήματα, από έναν φτωχότερο».

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια της απάντησής του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των πολιτών, κατά τη διαδικασία επιλογής των "τοπικών αρχόντων", κάνοντας λόγο για «μελετημένη και προσεγμένη ψήφο» αυτών, για να ολοκληρώσει την απάντησή του για την Τ.Α., λέγοντας:

«Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλάζουμε το καθεστώς της ετεροδιοίκησης». 
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, από το «Βελλίδειο», και κατά την βασική ομιλία του, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκανε λόγο για προώθηση της περιφερειακής συγκρότησης, με συνολική αντικατάσταση του «Καλλικράτη» με ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της αυτοδιοικητικής περιόδου και σταδιακή αύξηση των πόρων της, καθώς και έκδοση ειδικών "ομολόγων έργου", για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των Φορέων της, από τη νεοσυσταθείσα Ειδική Αναπτυξιακή Τράπεζα


epoli.gr