Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΔΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του ΠΕΔΥ στη Χίο ήταν το θέμα της Αναφοράς που κατέθεσε στη Βουλή, με τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Κώστας Τριαντάφυλλος.
Ο βουλευτής, με την αρ. 988/6-8-14 Αναφορά του, έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιατροί που εργάζονταν στον ΕΟΠΥΥ και μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν προσελήφθησαν στο ΠΕΔΥ Χίου. Οι ιατροί αυτοί, από τον περασμένο Απρίλιο δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους, παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά.
Ο Υπουργός Υγείας, σε συνέχεια της Αναφοράς, ενημερώνει ότι η 2η ΥΠΕ έχει ζητήσει τις σχετικές πιστώσεις για τη διευθέτηση της καταβολής των δεδουλευμένων. Επιπλέον, ο Κώστας Τριαντάφυλλος επικοινώνησε με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ, στην οποία υπάγεται η Χίος και έθεσε το παραπάνω θέμα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως υγειονομική περιφέρεια, δίνοντας έμφαση στη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου του πρώην ΙΚΑ Χίου και τις καθυστερήσεις που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους, εξαιτίας της έλλειψης υλικών και στελέχωσης.
Ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, κ. Παπαρούπας διαβεβαίωσε τον Κώστα Τριαντάφυλλο ότι, για το θέμα των απλήρωτων ιατρών του ΠΕΔΥ «βρισκόμαστε στη φάση πληρωμής», ενώ δεσμεύτηκε για βελτίωση της κατάστασης για τα μικροβιολογικά  εργαστήρια, του Νοσοκομείου και του ΙΚΑ.  Τέλος, αποδέχθηκε την πρόσκληση του βουλευτή να επισκεφθεί τη Χίο, στα τέλη Οκτωβρίου, ώστε να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο νησί μας, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους.