Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμ. Κάρμαντζη στην Εορταστική Εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου






«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.» έλεγε ο μεγάλος συμπατριώτης μας Αδαμάντιος Κοραής. Κι αυτή είναι μια πραγματικότητα που, ειδικά εδώ στη Χίο, την έχουμε διαχρονικά κατανοήσει  γι’ αυτό και δίνουμε στην εκπαίδευση τη θέση που πράγματι πρέπει να κατέχει.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου, που αποφάσισαν με τη σημερινή εκδήλωση να τιμήσουν τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του Σχολείου τους.  Μαρτυρεί αυτή τους η πρωτοβουλία την αγάπη και την υπερηφάνεια τους, για την τύχη να στεγάζονται οι καθημερινές τους προσπάθειες για την κατάκτηση της Γνώσης σε ένα τόσο ιστορικό σχολείο.

Καταλαμβάνεσαι πράγματι, από ιδιαίτερη συγκίνηση και πραγματικό δέος, αν αναλογιστείς τις χιλιάδες συμπολιτών μας που στο πέρασμα του χρόνου προσέγγισαν τη Μόρφωση στις αίθουσες και στα θρανία αυτού του ιστορικού σχολείου. Κι ακόμα, αν αναλογιστείς τις εκατοντάδες εκπαιδευτικών που ο δικός τους μόχθος έκανε εφικτό το όνειρο της γνώσης για τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.
Αυτούς τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, που έγραψαν τις πολυάριθμες σελίδες αυτής της ιστορικής διαδρομής του Σχολείου της Παναγίας Ερειθιανής έχουμε σήμερα την υποχρέωση να σκεφτούμε και να τιμήσουμε. Και, από την πλευρά μας, ως εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε με όποιους τρόπους μπορούμε αρωγοί στις ακούραστες προσπάθειες μαθητών και εκπαιδευτικών.


Κλείνοντας επιτρέψτε μου να ευχηθώ σε ολόκληρη την σημερινή εκπαιδευτική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή συνέχεια και πρόοδο, στην προσπάθεια για την κατάκτηση των αγαθών της Γνώσης στο ιστορικό σχολείο τους.