Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Απαράδεκτη η νέα αστυνομική βία στις Σκουριές


 Συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων και φορέων της περιοχής

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν την απαράδεκτη αστυνομική βία που εκδηλώθηκε –για μια ακόμη φορά –χθες στον Κάκκαβο της Χαλκιδικής, στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στην οποία συμμετείχαν φορείς, συλλογικότητες και απλοί πολίτες.
Δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές να σταματήσουν το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττεται με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, τη συνεχιζόμενη καταστροφή των δασών και των υδάτινων πόρων –που εκδηλώνεται ήδη σε πολλά σημεία.
Σχολιάζοντας οι δύο συνεκπρόσωποι Τύπου Χριστίνα Ευθυμιάτου και Φίλιππος Γκανούλης δήλωσαν σχετικά: «Καλούμε την Κυβέρνηση να μη συνεχίσει  την κατασταλτική τακτική της με μόνο στόχο την υπονόμευση του μέλλοντος της ευρύτερης περιοχής προς όφελος λίγων επιχειρηματιών . Να σεβαστεί έμπρακτα την πρόσφατη δημοκρατική απόφαση της τοπική κοινωνίας, όπως εκφράστηκε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, να αποφασίζει για το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθήσει.
Από πλευράς μας επιμένουμε στις κρίσιμες αναγκαιότητες για την χώρα μας σήμερα για περιβαλλοντική προστασία, δημοκρατία, διαφάνεια στις επιλογές οικονομικών επενδύσεων και σχεδιασμό με βάση το πραγματικό όφελος κάθε τόπου σε βάθος χρόνου»
Βρείτε εδώ αναλυτικό υλικό σχετικά με τις θέσεις και παλαιότερες παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων για το θέμα των εξορύξεων χρυσού.