Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ - ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖ. ΟΤΑ – ΕΛΜΕ – ΣΕΣΝΟΧ – ΣΥΝΑΧ ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΧΙΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ


Συνάδελφοι,  εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι
Μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι το τέλος των μνημονίων και της κρίσης έφτασε. Όλες οι διακηρύξεις περί «εξόδου από την κρίση» και «επιστροφής στην ανάκαμψη», ή ακόμη και περί «αποχώρησης από το ΔΝΤ», αποδεικνύονται θέατρο σκιών. Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας, της βαθιάς φτώχειας και ανεργίας, της διάλυσης όλων των κοινωνικών δομών θα συνεχιστεί και μάλιστα με αμείωτη ένταση. Η κυβέρνηση επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινωνία και τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι το τέλος των Μνημονίων πλησιάζει, για να συνεχίσει την επόμενη μέρα να εφαρμόζει την ίδια απαράλλαχτη αντιλαϊκή πολιτική.
Πέμπτη 27 Νοέμβρη  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.
Παίρνουμε την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας.
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια , η πείνα και η εξαθλίωση. Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι η ανεργία και η μετανάστευση.
Η απεργία στις 27 Νοεμβρίου δε θα γίνει για να μετρήσουμε τις «πληγές» μας, δε θα γίνει για  να εκφράσουμε μόνο την οργή μας,  απέναντι στη συνεχιζόμενη μνημονιακή βαρβαρότητα.
Θα γίνει η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας, ενάντια σε εκείνους που με τις πολιτικές τους την ποδοπατούν, τα 5 τελευταία χρόνια. Ενάντια σε αυτούς που χρησιμοποιούν την ακραίες φιλελεύθερες πολιτικές τους  ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, για να κατακρεουργήσουν συντάξεις.
Αγωνιζόμαστε ενάντια :
  • -Στο καινούριο ασφαλιστικό με μόνιμο μηχανισμό μείωσης των συντάξεων
  • -Στη κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων
  • -Στις χιλιάδες επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο
  • -Στην κορύφωση της φοροεπιδρομής
  • -Στην επιτάχυνση των ληστρικών ιδιωτικοποιήσεων
  • -Στο περαιτέρω «πετσόκομμα» του κράτους πρόνοιας
  • -Στη πλήρη διάλυση της δημόσιας παιδείας
  • -Στην ισοπέδωση του δημόσιου συστήματος υγείας
  • -Στον αυταρχισμό και στη καταστολή
  • -Στη κατάργηση του νέου συνδικαλιστικού νόμου.
Παλεύουμε
·         Για να χτίσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και   αληθινής δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι  και οι ανάγκες τους θα είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα της διαπλοκής, τραπεζιτών και δανειστών
·         Για να ανατρέψουμε την άδικη σε βάρος των εργαζομένων φορολογία
·         Για να καταργήσουμε στην πράξη όλους τους αντεργατικούς νόμους που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις.
·         Για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους
·         Για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών. Να καταργηθεί ο νόμος για την Αξιολόγηση καθώς και ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το Λύκειο.
·         Για Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο που να χωρά όλα τα παιδιά.
·         Όχι στις διαθεσιμότητες. Καμία απόλυση συναδέλφου. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και διαθέσιμων συναδέλφων στο Δημόσιο.
·         Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Πλήρη κάλυψη την ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
·         Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας.
·         Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο καθεστώς προ των μνημονίων και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

την Πέμπτη 27/11/2014 και ώρα  10:30πμ