Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Τα καραβάκια των ευχών … (Δραστηριότητες της Δ/νσης Β΄ Εκπαίδευσης Χίου )                                     «Καλημερίζω φέρνοντας αέρα μυρωμένο
                               απ’ τ’ αφρισμένα κύματα χιλιοτραγουδισμένο …»

Μυρωμένες ευχές και σατιρικά στιχάκια έχουν για φορτίο τους για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέτος,  τα «Καραβάκια των ευχών…» από Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Χίου. Τα περισσότερα είναι καραβάκια που έχουν δημιουργηθεί «εκ του μηδενός», με υλικά απρόβλεπτα, ευτελή ή  πεταμένα.
                Ελάτε, λοιπόν, να καμαρώσετε τα  νεαρά «πληρώματα» και τα ευφάνταστα σκαριά τους σε ένα ταξίδι που συνδέει το παρόν μας με ένα απώτατο εθιμικό παρελθόν. Ελάτε να τραγουδήσετε την «Αρχιμηνιά …» μαζί με τις εφηβικές ομάδες των σχολείων και να χειροκροτήσετε την έμπνευση  και τη φαντασία τους  σε καλοχρονιάτικες κατασκευές καραβιών, σε επαινετικούς και σατιρικούς στίχους.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς (Τετάρτη,  31 Δεκέμβρη, το πρωί) :
10: 30 – 11: 00 π.μ.       Συγκέντρωση των μαθητικών ομάδων στην Πλατεία Πλαστήρα (Βουνακίου).
11: 00 π.μ.                       Κάλαντα από το Μουσικό Σχολείο Χίου, παινέματα και σατιρικά δίστιχα από τις σχολικές ομάδες. Στη συνέχεια, δημιουργία πομπής από όλες τις ομάδες προς την οδό Απλωταριάς - διέλευση της οδού και κατεύθυνση της πομπής προς την παραλιακή οδό με τέρμα και πάλι την Πλατεία Πλαστήρα.
Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητικές ομάδες από τα ακόλουθα σχολεία:
                                            Μουσικό σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο,  Γυμνάσιο Κάμπου,  Γυμνάσιο Βροντάδου, Γυμνάσιο Καλλιμασιάς, Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων,  1ο ΓΕ.Λ.,  3ο ΓΕ.Λ., ΓΕ.Λ. Βροντάδου, 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου,   ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου.

Για τον Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Χίου,  η  Υπεύθυνη: Στέλλα Τσιροπινά, φιλόλογος