Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ Α΄ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ , ΤΑ ΨΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ


Υπεγράφη από το αρμόδιο Υπουργείο η καταβολή της πρώτης δόσης του προγράμματος LEADER Αλιείας για τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες.
Υπενθυμίζεται ότι, στις 30 Μαΐου 2013 είχε υπογραφεί από τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρη, παρουσία του βουλευτή Χίου, Κώστα Τριαντάφυλλου, η σύμβαση υλοποίησης αυτού του σημαντικού προγράμματος, ύψους περίπου, 5 εκατομμυρίων ευρώ.
«Έπειτα από αγώνα δρόμου, με συνεχή παρακολούθηση, με επιμονή και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια κατακτάμε έναν ακόμη στόχο. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, η οποία αφορά στη βελτίωση τοπικών υποδομών. Το πρόγραμμα LEADER Αλιείας δεν αφορά μόνο αλιείς και είναι βέβαιο, ότι θα τονώσει αναπτυξιακά το νομό μας.

Είναι σημαντικό, γιατί αφορά δημόσιες, αλλά και ιδιωτικές επενδύσεις  που απευθύνονται στον παραγωγικό ιστό της Χίου, σε διάφορους τομείς, όπως, ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την οικοτεχνία κ.ά.», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Τριαντάφυλλος.