Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ούτε ο καιρός θα είναι σύμμαχος της κυβέρνησης την Κυριακή των εκλογών με ότι αυτό συνεπάγεται στην προσέλευση στην κάλπη ηλικιωμένων ψηφοφόρων που αποτελούντην μεγάλη δύναμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο καιρός θα χαλάσει από το πρωί της Παρασκευής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χρόνια στα ορεινά από τα 700 μέτρα και πάνω.
Πριν λίγο εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ισχύ από το πρωί της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί ηλικιωμένοι ψηφοφόροι να μην ταξιδεψουν στις περιοχές όπου ψηφίζουν παραδοσιακά, ενώ πολλοί δεν θα μπορεσουν να μετακινηθούν καν εκτός του σπιτιού τους λόγω της κακοκαιρίας.
Η δύναμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εντοπίζεται στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και όσο μεγαλώνει η ηλικία τόσο ανεβαίνει και το ποσοστό στήριξής τους, βάσει όλων των ερευνών.
Π.Χ. αν ψήφιζαν την Κυριακή μόνο οι 70άρηδες και πάνω, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνονταν άνετα κυβέρνηση.
Τώρα όμως η κακοκαιρία θα αποτρέψει πολλούς από αυτούς να ψηφίσουν προκαλώντας κρίσιμη απώλεια ψήφων στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και θα ευνοήσει τα κόμματα με τις νεαρότερες και πιο "σφικτές" ηλικιακές ομάδες, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Λαϊκός Σύνδεσμος.
Παραδόξως και το Ποτάμι αν και νέο κόμμα εμφανίζεται αρκετά ισχυρό κυρίως στις ηλικίες 45-60 ετών...
Εν πάση περιπτώσει πρόβλημα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λόγω καιρού αναμένεται να προκύψει στην δυτική, βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα με την κακοκαιρία από αύριο να ξεκινά και να συνεχίζεται μέχρι την Δευτέρα.
Δεν αναμένεται να πληγεί από την κακοκαιρία σημαντικά σε επίπεδο θερμοκρασίας η Αττική, οι Κυκλάδες και η Ανατολική Πελοπόννησος, αλλά στις Κυκλάδες και τη Κρήτη την Κυριακή αναμένονται καταιγίδες που σίγουρα θα αποτρέψουν τους γηραιότερους να ψηφίσουν.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Στο Ιόνιο, την Ηπειρο τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο αύριο Παρασκευή (23-01-2015) προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα θα συνεχιστούν κατά περιόδους και το Σάββατο
(24-01-2015) όπου χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα).
2. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αύριο Παρασκευή (23-01-2015) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές.
3. Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σταδιακά από τις απογευματινές ώρες αύριο Παρασκευή (23-01-2015) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Παρά την πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (24-01-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μέχρι και το βράδυ της Κυριακής (25-01-2015).
4. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη την Κυριακή (25-01-2015) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr