Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Κούλουμα με βροχές και κρύο – Πού θα χρειαστεί ομπρέλα


Μόνο το Σάββατο θα παραμείνει καλός ο καίρος στη χώρα, καθώς το χειμωνιάτικο σκηνικό φαίνεται να επιστρέφει γρήγορα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, όπου βαθμιαία θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς επίσης και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο θυελλώδεις 8 μποφόρ και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εμφανίσει μικρή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και την Ήπειρο και τους 12-13 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Τέλος, την Καθαρή Δευτέρα προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

aftodioikisi.gr