Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΡΑ !!!

του Τάκη Χατζή

Μη ξεχνάμε ότι η Γερμανία επι ολόκληρες δεκαετίες είχε αποτελέσει τη βασική πρόκληση για την Ευρωπαϊκή σταθερότητα. Μεταπολεμικά ο Αντενάουερ κατάλαβε ότι οι συμπατριώτες του δεν είχαν την ικανότητα να επαναλάβουν την μοναχική διαδρομή τους ως εθνικό κράτος στο κέντρο της Ευρώπης και αναζήτησε ισχυρούς συμμάχους. Αυτό το δόγμα με μεγάλη ευκολία φαίνεται ότι θέλει να ανατρέψει το πολιτικό δίδυμο: Μέρκελ- Σόϊμπλε.  
Θα ήταν χρήσιμο να υπενθυμίσουμε ότι Γαλλία και Γερμανία, οι δυο χώρες των οποίων η αντιπαλότητα βρισκόταν στον πυρήνα κάθε ευρωπαϊκού πολέμου επι τρείς αιώνες, ξεκίνησαν μια διαδικασία υπέρβασης της ευρωπαϊκής ιστορίας συνδέοντας τους βασικούς πυλώνες της εναπομείνασας οικονομικής ισχύος. Το 1952 σχημάτισαν την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα, που αποτέλεσε το πρώτο βήμα προς μια «ακόμη στενότερη ένωση» των λαών της ευρωπαϊκής ηπείρου και το θεμέλιο μιας νέας ευρωπαϊκής τάξης, όπως έγραψε ο Χένρυ Κίσινγκερ.   
Αυτή η λογική ίσχυε μέχρι πρότινος. Γιατί σήμερα η Γερμανία έχει παρασυρθεί σε ένανανηλεή οικονομικό πόλεμο εναντίων όλων σχεδόν των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών και λαών. Την Γαλλία την γονάτισαν και την έχουν μετατρέψει σε… ορντινάντζα.  Στο μεταξύ παρατηρούμε ότι η στάση των γερμανών αξιωματούχων έναντι της «μικρής» Ελλάδας είναι παρόμοια με εκείνη που τήρησαν οι πρόγονοί τους κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στη χώρα μας. Μπορεί σήμερα να μην χρησιμοποιούν όπλα, αλλά τον οικονομικό στραγγαλισμό. Καθημερινά μας μαχαιρώνουν με το ανάλγητο τραπεζικό σύστημα το οποίο και ελέγχουν απόλυτα.
Και σε αυτή την υπόθεση μετέχει-και είναι κρίμα-και ο γερμανικός λαός. Δεν θα συμφωνήσω με την άποψη ότι οι γερμανοί πολίτες είναι αμέτοχοι και άμοιροι στα όσα αποφασίζει η ηγεσία τους.  
Το καταλαβαίνω. Μας δάνεισαν. Ναι αλλά κέρδισαν. Δεν ξέρω πόσα κέρδισαν, αλλά σίγουρα χαμένοι δεν είναι. Συνεπώς η χώρα μας έχει ουσιαστικά  να αντιμετωπίσει την σκληροτράχηλη Γερμανία. Η οποία δεν μας επιτίθεται με σιδηρόφρακτες μεραρχίες στο Μπέλες, αλλά με οικονομικούς όρους μέσω Βρυξελλών. Μας απειλεί στα ίσια με την φτώχεια και την εξαθλίωση. Γιατί αυτοί ήταν και θα παραμείνουν οι Γερμανοί. Πολεμοχαρείς δυνάστες! Αυτό που κατάλαβα αυτά τα τελευταία χρόνια της κρίσης είναι ότι δεν έρχονται σα φίλοι. Σαν κατακτητές έρχονται γιατί αυτή η νοοτροπία είναι στο DNA τους.  
Ο ελληνικός λαός έχει χρέος να αντισταθεί. Και θα αντισταθεί σθεναρά σε αυτή τη νέα πρόκληση. Έχουμε χρέος να σηκωθούμε από την πολυθρόνα μας. Να βροντοφωνάξουμε ένα ακόμα ΟΧΙ! Αυτή τη φορά δεν θα πιάσουμε τα λιανοτούφεκα αλλά θα τους πολεμήσουμε με τα ίδια τους τα όπλα. Τα λεφτά! Και τι είναι αυτό που θα τους κόψει τον αέρα; Μα τομποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων. Η πλήρης απομόνωση των γερμανικών πολυεθνικών. Αυτό θα ήταν ένα καλό μάθημα

newpost.gr