Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ "yes men " ΤΕΛΕΙΩΣΕ


Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έθεσε ως στόχο να καταστήσει το πρόβλημα της Ελλάδας πολιτικό και το πέτυχε χθες, τουλάχιστον ως ένα βαθμό, βάζοντας τις βάσεις για μία διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους σε επίπεδο αρχηγών κρατών και όχι των χαρτογιακάδων των Βρυξελλών που βλέπουν μία χώρα και τους πολίτες της ως αριθμούς και μόνο, σβήνοντας ανθρώπινες ζωές.
 
Για να το πετύχει αυτό δεν υπέκυψε, δεν έσκυψε το κεφάλι μπροστά στους εκβιασμούς και στις απειλές των Ευρωπαίων και των εγχώριων ΜΜΕ που κινδυνολογούσαν σπέρνοντας τον πανικό, γιατί προφανώς έτσι ήθελαν τα συμφέροντα.
 
Όρθωσε ανάστημα, απάντησε σε υψηλούς τόνους στις χυδαίες, αναίτιες και απαράδεκτες προσβολές όπως του Β. Σόιμπλε και πήρε το ρίσκο. Μέχρι στιγμής δικαιώνεται.
 
Αυτό φάνηκε από την απόφαση που πήραν οι «8» τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες και την έκδοση του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο έκανε λόγο για εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου του Eurogroup. Μία απόφαση που επιχείρησαν να τορπιλίσουν οι Ευρωπαίοι ή να τη φέρουν στα μέτρα τους αξιώνοντας την εφαρμογή νέων μέτρων λιτότητας.
 
Όποιος πιστεύει πως το θέμα έληξε με την απόφαση των «8» σαφώς είναι εκτός πραγματικότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως και η κυβέρνησή του κέρδισαν μια μάχη σε έναν άνισο και δύσκολο πόλεμο. Και αυτή η μάχη που κερδίθηκε είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί απέδειξε πως αυτά που ξέρανε οι Ευρωπαίοι μέχρι χθες απλά τελείωσαν.
 
Τώρα υπάρχει πραγματική διαπραγμάτευση, με πολιτικούς όρους, γιατί απλά οι Ευρωπαίοι δεν κρατάνε την κυβέρνηση και τα μέλη της στο χέρι, συνεπώς δεν μπορούν και να τους εκβιάσουν.
 
Ο εκβιασμός γίνεται σε πρόσωπα, όχι σε χώρες. Η Ελλάδα, λόγω και της γεωστρατηγικής της θέσης, δεν μπορεί να εκβιαστεί. Είναι ο προμαχώνας της Ευρωπαικής Ένωσης και όχι μόνο.
 
Για να λέμε όμως τα πράγματα με το όνομα τους, οι Ευρωπαίοι έως τώρα δεν είχαν συνηθίσει να ακούν από τις ελληνικές κυβερνήσεις την αλήθεια, αλλά έβλεπαν συνεχώς τους πολιτικούς να τους «γλύφουν» σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Ε, αυτά τελείωσαν.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε κατάμουτρα το πρόβλημα, προέταξε το συμφέρον του ελληνικού λαού, επεσήμανε την ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα λόγω των πολιτικών των μνημονίων και ζήτησε επί τη βάση αυτή να βρεθεί η όποια λύση, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη θέση πως η χώρα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της, αν βέβαια την αφήσουν να πάρει ανάσα.
 
Το κατάφερε αυτό η σημερινή κυβέρνηση γιατί δεν είναι διεφθαρμένη ή για να είμαστε πιο ακριβείς (κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει) δεν έχει διαφθαρεί ακόμη.
 
Άρα, δεν τους κρατάει κανείς, ούτε από εταιρεία, ούτε από τράπεζα, ούτε από κάπου αλλού. 
 
Πώς θα μπορούσε να θέσει όρους, να ζητήσει λύση η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με υπουργό Οικονομικών τον Γκίκα Χαρδούβελη που είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και μάλιστα σε συγκεκριμένη τράπεζα και σημείο όπου «ανθούν» οι off shore εταιρείες, ελεγχόμενες σήμερα από την αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος; 
 
Ο άνθρωπος που έλεγε στους Έλληνες να κρατήσουν ή να φέρουν πίσω τις καταθέσεις για τη στήριξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος τα είχε βγάλει στο εξωτερικό, ομολογώντας πως το έκανε γιατί «φοβόταν».
 
Αυτός που δήθεν εξέφραζε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία πρώτος, έστειλε εμβάσματα στο εξωτερικό. Και καλά, αφού το έκανε, όπως είπε όταν δεν ήταν υπουργός, γιατί όταν έγινε δεν έφερε πίσω τα χρήματα;
 
Όταν έχεις έναν υπουργό Οικονομικών ο οποίος διαπραγματευόταν τις τύχες της χώρας και των Ελλήνων και είναι «ανοιχτός» σε εκβιασμούς, τότε κανείς δεν μπορεί να περιμένει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση και απόκρουση των μέτρων λιτότητας.
 
Το είπε άλλωστε και ο Ντάισελμπλουμ, «ο κ. Χαρδούβελης ενδιαφέρονταν περισσότερα για τα προσωπικά του συμφέροντα παρά να λύσει τα προβλήματα της χώρας του». 
 
Και για όσους δεν γνωρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων ξένων κρατών ξέρουν πού έχει ο κάθε Έλληνας πολιτικός και το τελευταίο ευρώ.
 
Αν το έχει κρυμμένο σε off shore, σε παρένθετα πρόσωπα, σε λογαριασμό στο εξωτερικό, και το κυριότερο πώς τα έχει βγάλει. 
 
Το ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αδιάφθορη, αφενός της δίνει το όπλο να πολεμήσει και να μην προσκυνήσει στους εκβιασμούς και στις απειλές και αφετέρου αναγκάζει τους Ευρωπαίους να δεχθούν το πραγματικό πρόβλημα και να μην κρυφτούν πίσω από πορίσματα, αξιολογήσεις και εκθέσεις για να συνεχίσουν την εξόντωση ενός λαού. Του ελληνικού λαού.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr