Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

NEO ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΦΟΡΤΣΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ : ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ...

Προκαλεί και παραληρεί ξανά ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης με στόχο τον πρωθυπουργό και την ομιλία που θα απευθύνει στο Καποδιστριακό στην επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Μετά τις απίθανες δηλώσεις κατά Τσίπρα τον οποίο παρομοίασε με «δικτάτορα» που «βεβηλώνει το βήμα της αίθουσας τελετών του Πανεπιστημίου», ο κ. Φορτσάκης επανέρχεται για να αμφισβητήσει το δικαίωμα του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας να μιλήσει στο Πανεπιστήμιο, να του χρεώσει «κομματικό εναγκαλισμό» και να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων ακόμη και μέσα από τη Νέα Δημοκρατία.
«Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως και όλα τα πανεπιστήμια, πρέπει να μείνουν μακριά από τον κομματικό εναγκαλισμό», είπε ο Θεόδωρος Φορτσάκης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM. «Ο πρωθυπουργός της χώρας εκφράζει μια θέση πολιτική, η οποία στο πανεπιστήμιο, την ημέρα της τελετής που μνημονεύουμε τους αγώνες μας και θυμόμαστε όλα όσα έχει κάνει ο ελληνικός λαός σύσσωμος, δεν έχει κανένα λόγο να είναι εκεί και να εκφράζει τις κομματικές του θέσεις».
Και το... ανθολόγιο δεν σταμάτησε εδώ, με τον κ. Φορτσάκη να λέει ακόμη:
«...Απ’ όσο γνωρίζω, ο κ. Τσίπρας, εάν ήθελε να μιλήσει στο πανεπιστήμιο με την ιδιότητα του ιστορικού, θα έπρεπε να ήταν γνωστός για κάποια συνεισφορά του στα θέματα αυτά. Δεν νομίζω ότι κανείς θα υποστηρίξει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι εγκρατής στα θέματα της ιστορίας…»
«...Ο πρωθυπουργός που εξελέγη με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μπορεί να εκφωνεί τους λόγους του στη Βουλή, στην κυβέρνηση, στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα, όχι όμως στα πανεπιστήμια. Δεν είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει με θέμα, δεν θα απευθύνει χαιρετισμό καν. Η ομιλία, λοιπόν, του πρωθυπουργού με θέμα, δεν έχει καμία θέση στο πανεπιστήμιο....»
«...Για το σημερινό χάλι του πανεπιστημίου, για τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς και όλα τα αίσχη τεράστια ευθύνη φέρει το κόμμα, του οποίου αρχηγός είναι ο σημερινός πρωθυπουργός. Αν έχουμε περιέλθει σε αυτό το χάλι, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον πρωθυπουργό...»
Οι θέσεις Φορτσάκη, ο οποίος παραμπιπτόντως μιλά για «κομματικό εναγκαλισμό» όντας ο άνθρωπος που ως πρύτανης διαπραγματευόταν την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, αποδοκιμάστηκαν και από τον βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη: «Δεν θα συμφωνήσω με τον κ. Φορτσάκη», είπε ο κ. Κακλαμάνης προσθέτοντας: «Θεωρώ κι εγώ ότι ήταν ακραία δήλωση. Δεν έχω κανένα λόγο ούτε ο κ. Τσίπρας με έχει ανάγκη να γίνω συνήγορός του, αλλά ένας εκλεγμένος δημοκρατικά Πρωθυπουργός δεν μπορεί να προσομοιάζεται με τον Παπαδόπουλο».

tvxs.gr