Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Φλαμπουράρης: Μην δαιμονοποιούμε τις εκλογές. Σε 20- 25 μέρες μπορούν να γίνουν…

Φλαμπουράρης: Μην δαιμονοποιούμε τις εκλογές. Σε 20- 25 μέρες μπορούν να γίνουν…


Ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν το επιβάλλουν οι συνθήκες «δεν χρειάζεται να τις δαιμονοποιούμε. Σε 20-25 μέρες μπορούν να γίνουν…».
Ο υπουργός Επικρατείας έκανε έκκληση στους «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ να συνέλθουν λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε κυβέρνηση κι όχι αντιπολίτευση».
Τόνισε επίσης ότι στόχος είναι να κλείσει η κυβέρνηση μέχρι τις 18 Αυγούστου μια καλή συμφωνία και μετά θα επανεξεταστεί η κατάσταση. Υπογράμμισε ότι στο χθεσινό γεύμα των πολιτικών αρχηγών δεν υπήρξε καμία συμφωνία να μην πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Απλώς αναφέρθηκε να μην υπάρχει αιφνιδιασμός. Επίσης ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία των πολιτικών αρχηγών να μην πάνε στην εκδήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Αναφορικά με το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «ποτέ δεν συζητήθηκε μπροστά στον Τσίπρα το θέμα της δραχμής» ενώ ξεκαθάρισε πως η μάχη που πάντα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία «μάχη για παραμονή στο ευρώ και την Ευρωζώνη».
Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα ο υπουργός είπε πως «δεν υπάρχει πιο ιερή στιγμή από το να απευθυνθείς στο λαό. Ήταν το πιο δημοκρατικό που θα μπορούσε να γίνει» και ξεκαθάρισε «η κυβέρνηση δεν ήθελε το Grexit».
Τέλος παρείχε στήριξη στον Γιάννη Πανούση, λέγοντας ότι στόχος είναι να μην ανοίξει μύτη σε τυχόν διαμαρτυρίες εργαζομένων.