Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Η προειδοποίηση για τον καύσωνα αφορά όλους όσους είναι ευάλωτοι;



Σε συνθήκες καύσωνα  στο Νεκροταφείο,  στο Μερσινίδι θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκατοντάδες Άνθρωποι, πρόσφυγες, παρατημένοι κάτω από τον ήλιο. Μανάδες με βρέφη. Απελπισία και οργή.
Θυμόμαστε πριν λίγες εβδομάδες  τα δημοσιεύματα για τη δέσμευση του Δήμου Χίου ότι σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης θα δοθεί άμεση λύση  –έστω ολιγοήμερη-  ώστε να μην βρίσκονται εκτεθειμένοι άνθρωποι με κίνδυνο ζωής. Που είναι αυτή η λύση και πότε περιμένετε να εφαρμοστεί αν όχι τώρα που βρίσκονται κυριολεκτικά πεταμένοι  εκατοντάδες άνθρωποι, με δεκάδες βρέφη, μωρά, μανάδες;
Η Αντιπεριφέρεια έβγαλε ανακοίνωση με οδηγίες αυτοπροστασίας από τον καύσωνα και συστήνει:  «Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες». Οι οδηγίες αυτές αφορούν και αυτούς του ανθρώπους ή όχι; Τα όσα είπατε κύριε Αντιπεριφερειάρχη στην διευρυμένη σύσκεψη έχουν καμία αξία;
Η κυβέρνηση σταθερά όπως όλους τους προηγούμενους μήνες  συνεχίζει να καταστρώνει σχέδιο αντιμετώπισης  (sic) και από την μέχρι σήμερα εντυπωσιακή και περήφανη αδράνεια που έχει επιδείξει στο θέμα αυτό, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μόνο τα χειρότερα σε ό,τι αφορά την μεταναστευτική πολιτική.
Εμείς, ως συλλογικότητα, προσπαθούμε σταθερά να συνεισφέρουμε στις βασικές ανάγκες των οικογενειών και των ευάλωτων περιπτώσεων, όμως στην παρούσα στιγμή για μία φορά ακόμη ρωτάμε:  συνεχίζουν να έχουν ακόμα κάποια αξία λέξεις όπως αλληλεγγύη, πολιτισμός, άνθρωπος;  Αν ναι πρέπει να γίνει κάτι επιτέλους άμεσα .

“ΛΑΘΡΑ;” - Επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου