Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΑΘΑΚΗ

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη, σχετικά με τη μείωση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στη Χίο.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:  τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη.
Θέμα: «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις στην Ελλάδα – Υστέρηση Χίου»
Κύριε Υπουργέ,
Δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων μελέτη σχετικά με τις διεθνείς αφίξεις στην Ελλάδα για τα έτη 2013 και 2014.  Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, ενώ για το σύνολο της Επικράτειας σημειώθηκε αύξηση κατά 11% μεταξύ των 2 ετών, η Χίος έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι από τους λίγους εκείνους νομούς που παρουσιάστηκε μείωση ανερχόμενη σε περίπου 6%.
Το γεγονός δε αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο νησί μας είναι ένα μέγεθος άρρηκτα συνδεδεμένο με το τουριστικό προϊόν.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ::
1. Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε για την ενίσχυση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στη Χίο;
2. Θα εντάξετε στα εν λόγω μέτρα και το θέμα της ενίσχυσης των αντίστοιχων υποδομών;
3. Γιατί, ενώ το θέμα της επέκτασης του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου είχε δρομολογηθεί επί της προηγούμενης Κυβέρνησης, τώρα εμφανίζεται ξανά βαλτωμένο;
4. Δεν είναι ώρα να σταματήσουν πλέον οι ατελείωτες συζητήσεις και οι ατέρμονες διαβουλεύσεις και να έρθουμε πλέον στα έργα;
 Ο Ερωτών Βουλευτής,
Νότης Μηταράκης