Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Μελαχροινό, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στη Βόρεια Χίο απέστειλε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.


Ο Δήμαρχος, στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, τονίζει τη ανησυχία που έχει προκληθεί στις τοπικές κοινωνίες από την πληροφορία για αναστολή λειτουργίας των Υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα και στην Βολισσό, λόγω συνταξιοδότησης των υπαλλήλων που υπηρετούσαν σ’ αυτά.
Τονίζει, επίσης, ότι η κατάργηση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στις περιοχές αυτές θα προκαλέσει μεγάλη δυσλειτουργία και ταλαιπωρία, αφού οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην πόλη της Χίου, για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές και για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως την πληρωμή ενός λογαριασμού ή της σύνταξής τους.

Ο Μανώλης Βουρνούς ζητά εγγράφως την επαναλειτουργία των υποκαταστημάτων στα Καρδάμυλα και τη Βολισσό, ώστε να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τους οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών της Βόρειας Χίου, η καθημερινότητα των οποίων είναι, ήδη, δύσκολη.