Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Χαϊκάλης: Έπρεπε να ήμασταν πιο φειδωλοί στις δηλώσεις μας προεκλογικά

Χαϊκάλης: Έπρεπε να ήμασταν πιο φειδωλοί στις δηλώσεις μας προεκλογικά


Με δηλώσεις του στο Mega το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Εργασίας, Παύλος Χαϊκάλης, παραδέχθηκε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα έπρεπε να ήταν πιο φειδωλοί στις δηλώσεις τους προεκλογικά.
Ωστόσο, ο κ.Χαϊκάλης απέφυγε να «καταδικάσει» τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση, τονίζοντας όσον αφορά την πορεία της χώρας πως «δεν έχει ακούσει σοβαρές αντιπροτάσεις».
Υποστήριξε δε πως οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τους εταίρους στη νέα κυβέρνηση ήταν αφόρητες και πως με κλειστές τις τράπεζες και το φάσμα της χρεοκοπίας ορατό, δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια.
«Είναι αχαρτογράφητα νερά το να φύγεις από ένα σκληρό νόμισμα σε ένα εθνικό νόμισμα» είπε ο υφυπουργός, υποστηρίζοντας πως ο κόσμος δεν ήθελε την έξοδο από το ευρώ, παρά το 60% στο δημοψήφισμα.
Σημείωσε επίσης πως το Μνημόνιο που υπέγραψε η νέα κυβέρνηση μπορεί να εφαρμοστεί με πιο θετικό τρόπο απ` ό,τι τα προηγούμενα: “Εμείς στηρίξαμε την κυβέρνηση για να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης και αυτό συμβαίνει. Το μνημόνιο αφήνει περιθώρια για να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα».
Συνεχίζοντας την αυτοκριτική του είπε πως προεκλογικά ακούστηκαν και υπερβολές στο διαχωρισμό «μνημονιακών και αντιμνημονιακών».