Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΒΕΝΙΑΜΗΣ : Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης της πολιτικής διοίκησης της ναυτιλίας. Είναι σταθερή πολιτική βούληση της κυβέρνησης, τόσο επί Γ. Παπανδρέου όσο και επί Λ. Παπαδήμου να δημιουργηθεί ανεξάρτητο και αυτόνομο πολιτικό υπουργείο Ναυτιλίας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμη.



«Το υπουργείο Ναυτιλίας θα έχει νέες υπηρεσίες, που θα έχουν για κάποιο διάστημα 5-6 ετών τη στήριξη του Λιμενικού Σώματος. Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή υποστηρίζει την ελληνική ναυτιλία», είπε.

Από την πλευρά του ο Θ. Βενιάμης τόνισε ότι υπάρχει διαφορά απόψεων για το θέμα της επανασύστασης του ΥΕΝ:«Η σημερινή μορφή δεν είναι λειτουργική. Δεν είναι λειτουργικό το σύστημα. Θα έρθει η ώρα που θα συζητηθεί το θέμα. Πρωτοβουλίες πολιτικές, ως ΕΕΕ, δεν παίρνουμε, ούτε θα κρίνουμε την κυβέρνηση». Ανέφερε δε ότι υπήρξε μία παρεξήγηση η οποία λύθηκε, αφού έως το καλοκαίρι υπήρχε το υπουργείο θαλασσίων υποθέσεων και με αυτό συνομιλούσαν.

Για το θέμα του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της πειρατείας, ο Χρ. Παπουτσής επεσήμανε ότι δόθηκαν διευκρινίσεις σε ορισμένα θέματα που ως στόχο έχουν τις προσπάθειες για υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλίας: «Οι επισημάνσεις της ΕΕΕ είχαν σωστές πολιτικές και νομικές βάσεις, οι οποίες θα εξετασθούν. Στόχος μας είναι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου το νομοσχέδιο να έχει έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, αφού προηγουμένως συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι δύσκολο νομοσχέδιο από πολλές πλευρές, ενώ χρειάζονται ερμηνείες. Στο μέλλον θα γίνει πρότυπο και για άλλες χώρες».

Από την πλευρά του ο Θ. Βενιάμης επεσήμανε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό και ότι έχει καθυστερήσει: «Θέλουμε να διατηρήσουμε την ελληνική σημαία και να προστατεύσουμε τους ναυτικούς μας. Η ελληνική ναυτιλία πρέπει να παραμείνει ισχυρή", τόνισε.







newpost.gr