Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΔΙΑΡΡΗΚΤΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εγκληματική ομάδα αλλοδαπών διαρρηκτών. Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθησαν τα τρία μέλη της, υπήκοοι Γεωργίας, 30, 32 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις οικιών.

Σε έρευνα στην οικία τους στο Φαληράκι βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων από διαρρήξεις, που είχαν διαπράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όπως ρολόγια, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, γυαλιά ηλίου κλπ. Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να τακτοποιηθούν με περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή άλλων δυο ομοεθνών τους. Σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην οικία 37χρονης Γεωργιανής, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα διέμενε ο 30χρονος φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, βρέθηκαν αντικείμενα από άλλη διάρρηξη, που είχε γίνει την 9-12-2011 σε οικία στη Ρόδο.

Όπως προέκυψε τα κλοπιμαία αυτά είχε παραδώσει στην 37χρονη άλλος 37χρονος Γεωργιανός, στο σπίτι του οποίου πραγματοποιήθηκε επίσης έρευνα, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα κλοπιμαία της συγκεκριμένης διάρρηξης καθώς και ένα αρχαίο νόμισμα.

Ο 37χρονος συνελήφθη για κλοπή και κατοχή αρχαίου αντικειμένου, ενώ σε βάρος της 37χρονης, η οποία διέμενε παράνομα στην Χώρα, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και κρατείται για διοικητική απέλαση.





newpost.gr