Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Αποτελεί απαράδεκτο φαινόμενο η κατάντια στην οποία έχει οδηγήσει τον Παιδικό σταθμό Βροντάδου η πολιτική της Δημοτικής αρχής και του προέδρου του υπεροργανισμού , που εποπτεύει τους Παιδικούς σταθμούς.
Ακολουθώντας την πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, συνεχίζουν να περικόπτουν κονδύλια, περιόρισαν το προσωπικό σε ένα άτομο και συνεχίζουν με την πολιτική τους να εμπαίζουν το λαό και την Λαϊκή Συσπείρωση που μέχρι και στο τελευταίο δημοτικό Συμβούλιο έθεσε και πάλι θέμα για τα ανεπαρκή κονδύλια και το πώς τα διαχειρίζεται αλλά και πώς επιλαμβάνεται των προβλημάτων ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του υπεροργανισμού, για να εισπράξει επιθέσεις του τύπου, «όλα τα βλέπετε μαύρα» «είστε μηδενιστές» και τα γνωστά φληναφήματα των παρατρεχάμενων της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα του προέδρου του συγκεκριμένου οργανισμού.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα είχε διαβλέψει το πρόβλημα με τους Παιδικούς σταθμούς, έκανε δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο για την κατάντια που οδηγούνται και μπροστά στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση καταδίκης του ψηφισμένου πλέον προϋπολογισμού της συγκυβέρνησης της Ιερής Συμμαχίας των μεγιστάνων του πλούτου θέτοντας ζήτημα καταδίκης του και διεκδίκησης των απαραιτήτων κονδυλίων για τις κοινωνικές υποδομές..
Αυταπάτες όμως ότι λύση θα δοθεί από του χειροκροτητές της συγκυβέρνησης και της υποταγής στην ΕΕ δεν έχουμε και δεν πρέπει να έχουν και οι γονείς όχι μόνο του Παιδικού σταθμού Βροντάδου στον οποίο η μία Παιδαγωγός νηπιαγωγός είναι και μαγείρισσα και τραπεζοκόμος και φύλακας, αλλά και οι γονείς και εργαζόμενοι και των άλλων σταθμών.
Τώρα πρέπει να ξεδιπλώσουν τον αγώνα τους , την ανυπακοή τους στο να μη πληρώνουν τροφεία διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους για δωρεάν παιδεία- υγεία- πρόνοια, τώρα να συμπορευτούν μαζί μας και με το εργατικό κίνημα που υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του και τα ταξικά του δικαιώματα , αρνούμενο να σιτίζεται από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Τώρα να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους και γονείς των Παιδικών σταθμών, γιατί τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα.
Εξακολουθούμε να ζητάμε και αυτά τα θέτουμε και στο δημοτικό συμβούλιο καλώντας τους γονείς και εργαζόμενους να συμμετέχουν και να αγωνιστούν για:
• Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούςσταθμούς για όλα τα παιδιά.
• Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
• Καμιά απόλυση εργαζόμενου.
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.
• Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.
• Κατάργηση των τροφείων.
• Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το κράτος.