Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

..."ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ" Ο ΝΑΣΟΣ ΓΙΑΚΑΛΗΣ

Με τους υπό κανονικές συνθήκες συντάξιμους δημόσιους υπαλλήλους να καταλαμβάνουν την πλειονότητα στη λίστα της εφεδρείας, μέχρι αυτήν την ώρα ο σχετικός πίνακας των φορέων και οργανισμών έχει αυξηθεί κατά περίπου 2.000 εφέδρους σε σχέση με χθες, ήτοι συνολικά στους 6.264 (από 4.929 χθες) - 616 από αυτούς εντάσσονται κανονικά στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς (χθες ήταν 516).

Από τους 6.264 υπαλλήλους που αποχώρησαν οι 1.797 είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 633 είναι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι 3.104 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι 730 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Ενώ οι 2.072 αποχώρησαν από τα υπουργεία, οι 1.431 από τα ΝΠΔΔ, οι 373 από τα δικαστήρια, 500 από το υπουργείο Παιδείας, οι 285 από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι 505 από τις περιφέρειες, οι 150 από τους δήμους, οι 856 από τα ΝΠΔΔ των δήμων και οι 72 από τις ανεξάρτητες Αρχές.

«Απείθαρχοι»

Παραμένουν «απείθαρχοι» πολλοί δήμοι πρώτο και καλύτερο αυτόν της Αθήνας. Επίσης (ενδεικτικά), οι δήμοι Πειραιά, Αγίας Βάρβαρας, Αγίου Δημητρίου, Αιγάλεω, Αλιάρτου, Αλίμου, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αχαρνών (Μενίδι), Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Διονύσου, Δελφών, Ελευσίνας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ερέτριας, Ζωγράφου, Θηβαίων, Ιθάκης, Καλαβρύτων, Καισαριανής, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κερκύρας, Κορυδαλλού, Λαμιέων, Λέσβου, Μαρκόπουλου, Μυκόνου, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Νάουσας, Νίκαιας-Ρέντη, Νότιας Κυνουρίας, Ορεστίδος, Ορχομενού, Πάρου, Πετρούπολης, Πόρου, Ραφήνας-Πικερμίου, Σκύδρας, Σκύρου, Χαλανδρίου...

Οι περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής παραμένουν και αυτοί «απείθαρχοι» και δεν έχουν συμπληρώσει μέχρι στιγμής την ηλεκτρονική φόρμα για την εφεδρεία.

Επίσης, στον αυτό παρανομαστή κινούνται ακόμη πολλά ΝΠΔΔ του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, θεραπευτήρια), μητροπόλεις γενικά νοσοκομεία της χώρας, οι εκκλησιαστικές ανώτερες σχολές, επιμελητήρια...

aftodioikisi.gr