Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΟΝΝΕΔ Debates - ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ Βlogs

ΟΝΝΕΔ Debates – Ανωνυμία των Blogs

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της ανταλλαγής απόψεων ξεκίνησε τη διεξαγωγή θεματικών debates για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο, με θέμα «Γενιά του Πολυτεχνείου: Βοήθησε την Ελλάδα;» και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου το δεύτερο, με θέμα «Δημόσιο Χρέος: Διαγραφή ή Διαχείριση;».

Η ραγδαία διάδοση των σύγχρονων τεχνολογιών μετατόπισε σε σημαντικό βαθμό το κέντρο βάρους του χώρου της ενημέρωσης από τα παραδοσιακά Μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, έντυπα) στα διαδικτυακά. Καθοριστικό ρόλο στη μετατόπιση αυτή είχαν τα blogs (ιστολόγια), στα οποία μπορεί ο κάθε χρήστης του διαδικτύου να αποκτήσει έγκαιρα ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Ωστόσο, η έλλειψη συγκεκριμένου πλαισίου δεοντολογικής λειτουργίας των blogs και ελέγχου τους οδήγησε σε φαινόμενα διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων που δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα (αλλά και διεθνώς) μια μεγάλη συζήτηση για το πώς μπορεί να υπάρχει εποπτεία στο χώρο των blogs και του Internet γενικότερα.

Ένα από τα ζητήματα που συζητούνται ευρύτερα σε σχέση με τα παραπάνω, είναι η Ανωνυμία των Blogs, που αποτελεί και το θέμα του 3ου debate, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 19:00 στη Βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15).

Ομιλητές θα είναι οι κ.:

• Γιάννης Αδαμόπουλος, δικηγόρος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
• Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος (www.tvxs.gr )

Οι ομιλητές ξεκινάνε με δεκάλεπτες τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα του debate. Έπειτα πραγματοποιούνται επτά κοινές ερωτήσεις, τις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε τρία λεπτά ο καθένας. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να συμμετέχουν ψηφίζοντας (με ανάταση καρτών) εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με την απάντηση κάθε ομιλητή.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά, μέσα από τη σελίδα www.onned.gr/live