Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ : ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ




Στο πλευρό των απεργών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στέκεται, με ανακοίνωση του αρμόδιου τμήματος Ναυτιλίας, ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για εκτρωματικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται ότι το νομοσχέδιο «βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές μόνο ανάμεσα στους εφοπλιστές και σε ορισμένους γνωστούς εργοδοτικούς φορείς, εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση κατά των ναυτεργατών, αφανίζοντας θέσεις εργασίας και διαλύοντας εργασιακά δικαιώματα».

«Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «είναι να θυσιάζει τους ναυτεργάτες στο βωμό του κέρδους των εφοπλιστών, αποδεικνύοντας ότι όταν μιλάει και χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την "ελληνική ναυτιλία", εννοεί μόνο τα πιο ακραία και αναχρονιστικά εφοπλιστικά συμφέροντα, που θέλουν να απασχολούν όσο γίνεται λιγότερους ναυτικούς που να έχουν συγκροτημένα δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές».

«Με το ίδιο νομοσχέδιο και πάντα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, η κυβέρνηση δεν διστάζει να καταδικάσει σε απομόνωση -ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες- πολλά νησιά, καταργώντας την υποχρεωτική 10μηνη απασχόληση του πλοίου» υπογραμμίζει ακόμη η Κουμουνδούρου.
protothema.gr