Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "Ε-ΛΑΔΙ-ΟΙΝΟΣ 2013"


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την αρωγή του Επιμελητηρίου Σάμου, θα συμμετάσχει στην εξειδικευμένη έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών “Ε-ΛΑΔΙ-ΟΙΝΟΣ 2013”,  που διοργανώνεται από την “GOLDEN EXPO” στην Αθήνα (12 – 14 Απριλίου 2013). Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα διεξαχθεί από τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ», ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιότητας & Συσκευασίας Τυποποιημένου Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “ΚΟΤΙΝΟΣ” και στους νικητές θα απονεμηθούν τα γνωστά ομώνυμα βραβεία «ΚΟΤΙΝΟΣ» (μέχρι πρόσφατα ο διαγωνισμός του «ΦΙΛΑΙΟΣ», διεξαγόταν στο πλαίσιο της έκθεσης  “ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ”).         

Η νέα έκθεση “Ε-ΛΑΔΙ-ΟΙΝΟΣ”, έχει καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό, δεδομένου ότι όπως και στην πρόσφατη “22η DETROP OENOS”, το παρόν θα δώσει ο νεοσύστατος Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων & Ποτών Εξωτερικού:   Association of Overseas Greek Food & Drinks Importers). Οι Έλληνες εισαγωγείς του εξωτερικού, που προμηθεύουν μεγάλο αριθμό ξένων super markets, αλλά και τα ελληνικά εστιατόρια όλου του κόσμου, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ελαιοκομικά προϊόντα & τα αλκοολούχα ποτά των ελληνικών επιχειρήσεων και να διαπραγματευτούν για την έναρξη εμπορικών συμφωνιών. 

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί επίσης στην αναδυόμενη μεγάλη αγορά της Ρωσίας, με την ενεργό παρουσία του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, προκειμένου οι εκθέτες να γνωρίσουν τα μέλη του – εισαγωγείς που δραστηριοποιούνται στην αχανή ρωσική αγορά. Επιπλέον θα λάβει χώρα ξενάγηση των υπευθύνων των μεγαλύτερων εξαγωγικών επιχειρήσεων, αλυσίδων super markets, κ.α., σε όλα τα περίπτερα, ενώ η έκθεση θα πλαισιωθεί από σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις (ημερίδες, εταιρικές παρουσιάσεις, κ.α). 

Ο τρόπος που θα οργανωθεί η ενιαία παρουσία της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων που δήλωσαν συμμετοχή, θα είναι όπως πάντα τέτοιος, που θα διασφαλίζει αφενός τη συνολική παρουσίαση του Βορείου Αιγαίου ως παραγωγική περιοχή ελαιοκομικών προϊόντων & αλκοολούχων ποτών υψηλής ποιότητας (ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς, κρασί, ούζο – αποστάγματα – λικέρ, κ.α.) και αφετέρου  την ανεξαρτησία – ιδιαιτερότητα της κάθε επιχείρησης. Ο μοναδικός αυτός τρόπος παρουσίας, εκτός από εξαιρετικά οικονομικός, είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικός, δεδομένου ότι προωθεί ιδανικά τα “brand names” της κάθε επιχείρησης, δίνοντας ουσία και πραγματικό νόημα στην κάθε συμμετοχή, με την εξοικείωση του κάθε εμπορικού επισκέπτη – δυνητικού αγοραστή με τις εξαγωγικές – τυποποιητικές φίρμες. Η κάθε επιχείρηση, θα έχει στη διάθεσή της αποκλειστικά δικό της ατομικό χώρο, προκειμένου παράλληλα με τα επιχειρησιακά ή προϊοντικά banners της, να εκθέτει τα προϊόντα και το έντυπο υλικό της, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα γευσιγνωστικές δοκιμές υψηλού επιπέδου προς τους εξειδικευμένους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και το απλό κοινό. 

Θα ακολουθήσει έγγραφη εξατομικευμένη ενημέρωση – απολογισμός (report), για την πιθανή ζήτηση των προϊόντων από εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου (Ελλάδας και εξωτερικού), ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα αναφορικά με τις πωλήσεις των τοπικών επιχειρήσεων.

Σχετικά με το διαγωνισμό «ΚΟΤΙΝΟΣ», εκτός από τις τυποποιητικές επιχειρήσεις ελαιολάδου που θα συμμετάσχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και οι οποίες αυτοδικαίως, εάν επιθυμούν, θα διαγωνιστούν, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι επιχειρήσεις που δεν θα δώσουν το παρών ως εκθέτες, έναντι ενός οικονομικού κόστους. Όποιες εξ’ αυτών ενδιαφέρονται να διαγωνιστούν στις κατηγορίες: α) ισχυρής έντασης φρουτώδους γεύσης, β) μεσαίας έντασης φρουτώδους γεύσης, και γ) ελαφράς έντασης φρουτώδους γεύσης, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, είτε απευθείας στην “GOLDEN EXPO” (κ. Στέλιος Κλωνόπουλος, υπεύθυνος marketing, τηλ. 210 5570910), είτε μέσω της Π.Β.Α. (κ. Πάνος Πίτσιος, υπεύθυνος marketing, τηλ. 22513 52125, 6973 004872).