Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ : ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ




Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Στην απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν σήμερα υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους ενάντια στο νομοσχέδιο για τη ναυτιλία, που συζητείται αυτές τις μέρες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνος της ΕΕΚΕ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Θοδωρής Δρίτσας και μιλώντας προς τους απεργούς εργαζόμενους μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το νομοσχέδιο, ακόμα και αν ψηφιστεί στη Βουλή, θα συναντήσει προβλήματα στην εφαρμογή του, καθώς εισάγει διατάξεις που απορρυθμίζουν το σύνολο σχεδόν της ναυτιλιακής και λιμενικής δραστηριότητας και γι’ αυτό έχει ήδη απορριφθεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των φορέων που εμπλέκονται με τη ναυτιλία. 

Το νομοσχέδιο, στρατιωτικοποιεί το Υπουργείο και ειδικότερα τις Υπηρεσίες με αναπτυξιακό / παραγωγικό χαρακτήρα, στις οποίες προκαταβολικά εμπλέκει την ιεραρχία του Λιμενικού Σώματος, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή της δομής του στο αναχρονιστικό μοντέλο διοίκησης του παλιού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ταυτόχρονα, καταργεί επί της ουσίας το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, υποβαθμίζει το ρόλο του ως Σώματος Ακτοφυλακής, ενώ ουσιαστικά αποτυγχάνει να δώσει λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στις επιχειρησιακές του δυνατότητες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι Λιμενικοί.

Οι διατάξεις του πλήττουν καίρια την ναυτεργασία, δημιουργούν προβλήματα στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών, ενώ δρομολογούν την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και της πλοηγικής υπηρεσίας».

Ο Θοδωρής Δρίτσας, μετέφερε τη συμπαράσταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Υπουργείου, αλλά και όλων των άλλων κλάδων των εργαζομένων στη ναυτιλία, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της εξυπηρέτησης των εφοπλιστικών συμφερόντων. Οι αγώνες αυτοί δείχνουν το δρόμο και αποτελούν την ελπίδα της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο