Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ




Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει τη διάταξη, το ΠΑΣΟΚ το σκέπτεται κι αντιπολίτευση ετοιμάζεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία !

Ενώ το απόγευμα της Τρίτης εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπ. Ναυτιλίας και αναμένεται να έλθει προς ψήφιση την Τετάρτη, κατά το μεσημέρι, το θέμα των συμβάσεων αναδεικνύεται στο βασικό αδύνατο σημείο του.


Συγκεκριμένα ενώ ο Κωστής Μουσουρούλης δέχτηκε τις περισσότερες από τις 12 τροπολογίες που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ κι αρκετές τροπολογίες του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ανυποχώρητος στο θέμα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την εισαγωγή του θεσμού των ατομικών. Το θέμα δεν είναι τόσο αν η ΔΗΜΑΡ καταψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη - διαμηνύει ότι δεν πρόκειται με τίποτε να την ψηφίσει -, όσο τι στάση θα κρατήσουν τελικά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα κληθούν, μαζί με τους συναδέλφους τους της ΝΔ, να κάνουν ξανά την «βρώμικη δουλειά». Κάτι που τους προκαλεί εύλογη δυσφορία. Δεδομένου δε του γεγονότος ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν θεωρείται κομβικής σημασίας για τη λειτουργία της κυβέρνησης, εφ' όσον η ΔΗΜΑΡ παραμείνει αμετάπιστη στην άρνηση της, δεν αποκλείεται να δούμε αντιδράσεις κι από άλλους βουλευτές της συμπολίτευσης. 

Αν αυτές εκδηλωθούν με αρνητική ψήφο ή απλώς με απουσία από την ψηφοφορία μένει να φανεί. Όπως, άλλωστε, μένει να φανούν κι οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στην αίθουσα με την αντιπολίτευση να καραδοκεί για να ζητήσει ακόμη και ονομαστική ψηφοφορία. 

Ελπίζοντας να πετύχει το σπάνιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, δηλαδή, ακόμη και την καταψήφιση ενός Νομοσχεδίου! 

Κάτι που θα αποτελέσει αναμφισβήτητα σοβαρό πλήγμα για την κυβερνητική συνοχή και θα πυροδοτήσει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.




portnet.gr