Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑEGEAN SHIPPING MANAGEMENT




Παραγγελίες για 6 νέα μεσαίου βεληνεκούς δεξαμενόπλοια έκανε η "Aegean Shipping Management SA, στην Daesun Shipbuilding and Engineering.

Τα 4 από αυτά που είναι 52.000 dwt, έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν στην εταιρεία στις αρχές του 2014, ενώ η σύμβαση προβλέπει και την παραλαβή ακόμη δύο σκαφών.

Πρόκειται για την τελευταία γενιά MR τύπου ECO, με βελτιωμένο σχεδιασμό και εκτεταμένες δοκιμές, για να επιτευχθεί η ταχύτητα των 13.8Knots και την κατανάλωση καυσίμων των 23.1t/day.

Τα δεξαμενόπλοια είναι σε θέση να μεταφέρουν ένα ευρύ φάσμα φορτίων, κυρίως όμως ακατέργαστα έλαια και προϊόντα πετρελαίου σε πλήρη διαχωρισμό.

Το σύστημα σωληνώσεων, επιτρέπει στα πλοία την ταυτόχρονη φορτοεκφόρτωση 7 διαφορετικών φορτίων (1-δεξαμενή, 1-αντλία του συστήματος).

Τα πλοία κατασκευάζονται με τις υψηλότερες προδιαγραφές .( LLOYD'S REGISTER & Germanischer Lloyd) 

LR

+ 100A1, Double Hull Oil and Chemical Tanker, Ship Type2, CSR, ESP, Ship Right (CM, ACS(B), SCM), LI, *IWS, SPM4, ETA, + LMC, UMS, IGS, COW, ECO (EEDI, IHM, VECS-L, P, DIST)

GL

+ 100A5, Oil Tanker, Chemical Tanker, Ship Type2, CSR, ESP, RSD, CM-PS, IW, SPM, +MC, AUT, INERT, EP, VEC

Ο σχεδιασμός των πλοίων έγινε από κοινού με τη Daesun και ομάδα της Aegean Shipping management που αποτελείται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ναυπηγικής και της βιομηχανίας δεξαμενόπλοιων. "




zougla.gr