Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Short list 30 ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ



Την επόμενη εβδομάδα θα ληφθεί η απόφαση ποιοι θα είναι οι πρώτοι από τους 73 μικρούς οργανισμούς της «λίστας Βολουδάκη», που θα οδηγηθούν σε κατάργηση.  Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του ίδιου πρωθυπουργού επαναξιολογούνται οι συγκεκριμένοι αλλά και ακόμη 628 φορείς από τους 700 του ευρύτερου δημόσιου τομέα που είχαν επιλεγεί για κατάργηση ή συγχώνευση, από τους συνολικά 1500.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη short list βρίσκονται περί τους 30 οργανισμούς  που δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο και έχουν μικρό αριθμό υπαλλήλων ή λειτουργούν με αποσπάσεις .   Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων που θα δουν την έξοδο από το δημόσιο, ωστόσο υπολογίζονται σε λίγες εκατοντάδες.
Ακόμη δεν έχουν στείλει όλα τα στοιχεία
Οι  ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει τάχιστα σε αυτή τη διαδικασία και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει άμεση εμπλοκή του γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλου, ο οποίος σε συνεργασία με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Μ. Βολουδάκη πιέζει τα υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες και να μην παρουσιάζουν προσκόμματα.  Ως προς αυτό, είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένα υπουργεία δεν έχουν ακόμη αποστείλει πλήρη στοιχεία σε σχέση με τους φορείς που εποπτεύουν!
aftodioikisi.gr