Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η ΠΝΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ




Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην νέα μεθόδευση περιορισμού ή μάλλον ουσιαστικής κατάργησης της άσκησης του δικαιώματος απεργίας των ναυτεργατών που επιχειρείται νυν με νέα τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ με την οποία και νομοθετείται ειδική διάταξη ότι σε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατικών σωματείων ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου καθορίζει με απόφασή του τον ελάχιστο αριθμό δρομολογιακών γραμμών και την συχνότητα εκτέλεσης δρομολογίων εφόσον η απεργία υπερβεί της 48 ώρες.

Με την κατά τα άνω τροπολογία η οποία και παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 23 παρ. 2 του Συντάγματος που διασφαλίζει και κατοχυρώνει το δικαίωμα της απεργίας των Ελλήνων Εργαζομένων και απαγορεύει την θέσπιση περιορισμών που κατατείνουν στην κατάργηση του και στην παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησης του, γίνεται ευθεία προσπάθεια αχρήστευσης του μοναδικού όπλου δυναμικής αντίδρασης μας ενάντια στην επιχειρούμενη με το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ άλωση και ισοπέδωση του κλάδου των Ελλήνων ναυτεργατών και κατεδάφιση των εργασιακών κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ο αγώνας μας δεν τελείωσε και ούτε κάμπτεται με τις επιτάξεις και με τις νέες «κοινωνικοποιημένες» διατάξεις.

Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο μέχρι την πλήρη δικαίωσή μας και την απόσυρση του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου του ΥΝΑ.

Εμείς θα δώσουμε όλη τη δύναμή μας στον αγώνα γιατί είναι αγώνας που αφορά αυτήν την ίδια επιβίωση μας και την ύπαρξή μας ως ενεργών και συνταξιούχων ναυτικών".