Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ





Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απέστειλε προς τον Οίκο Ναύτου την πιο κάτω επιστολή σχετικά με την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους ανέργους ναυτικούς λόγω εορτών Πάσχα 2013.

«Α.Π. 2333 ΓΧ/ΙΣ/ΜΣ

Προς τον
Οίκο Ναύτου
Γραφείο κ. Προέδρου ΔΣΟΝ
Ενταύθα

Κοιν. : Οργανώσεις Δύναμης ΠΝΟ

Κύριε Πρόεδρε

Χορήγηση έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών λόγω εορτών ΠΑΣΧΑ 2013

Όπως γνωρίζετε, κάθε έτος, εν όψει των επερχόμενων εορτών του Πάσχα εκδίδεται σχετική εγκύκλιος, με βάση την οποία ρυθμίζονται τα χορηγούμενα ποσά της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ανέργους ναυτικούς, ο χρόνος πληρωμής, οι αρμόδιες αρχές και τέλος οι κατηγορίες και προϋπηρεσίες των δικαιούχων.

Στην πράξη η έκδοση της σχετικής Εγκυκλίου σας πραγματοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν από το Πάσχα, προκειμένου η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης να ανταποκρίνεται στο κοινωνικό σκοπό, που καλείται να εκπληρώσει.

Χαρακτηριστικά η προηγούμενη με ΑΠ 6887 εγκύκλιος σας, είχε εκδοθεί με σημαντική καθυστέρηση έναντι άλλων παλαιότερων με το αυτό αντικείμενο, την 3/4/2012, με αποτέλεσμα ο χρόνος καταβολής να επεκταθεί δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα.

Επειδή το ατυχές αυτό προηγούμενο είναι προφανές ότι πρόκειται να επαναληφθεί για το τρέχον έτος, δεδομένου ότι μόλις είκοσι ημέρες απομένουν για το εφετινό Πάσχα, ζητούμε κ. Πρόεδρε την άμεση έκδοση της Εγκυκλίου σας, διότι λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης και της ολοένα αυξανόμενης ανεργίας των συναδέλφων μας η εκκρεμότητα αυτή αποτελεί για τους δικαιούχους μια πρόσθετη ψυχική ταλαιπωρία και δημιουργεί απόλυτα κατανοητή ανησυχία".»




marinews.gr