Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ENHMEΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ



Τρίτη, 23 Απριλίου 2013
Αίθουσα Περιφερειακής Ενότητας Χίου
«ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΡΝΟΥΣ»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου/ Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου (ΠΤΑ), διοργανώνει εκπαιδευτικό και ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα την Αναβάθμιση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημόσιων Προμηθειών στις 23 Απριλίου  2013 και ώρα 09:00 με τη συμμετοχή του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, «EFFECT: Αναβάθμιση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημόσιων Προμηθειών για μια ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», στο οποίο το Η ΠΒΑ και το ΚΑΠΕ είναι εταίροι επιφορτισμένοι με δράσεις που αφορούν τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Δημάρχους και στελέχη Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και γενικότερα στελεχών με αρμοδιότητα την δημοπράτηση Έργων και Προμηθειών, καθώς και με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενθάρρυνση και καθοδήγηση στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή κριτηρίων ενεργειακής απόδοσης σε συμβάσεις δημόσιων προμηθειών.  Το Πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει παρουσιάσεις εμπειρογνωμόνων από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για τη μεθοδολογία εφαρμογής κριτηρίων ενεργειακής απόδοσης σε τεύχη δημοπράτησης δημόσιων έργων και προμηθειών καθώς και παραδείγματα καλών πρακτικών, χρήσιμες συμβουλές, έξυπνες ιδέες και εργαλεία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ως μέλη της Τοπικής Ομάδας Εργασίας (local focus group) για την προώθηση των ενεργειακά αποδοτικών προμηθειών στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το σεμινάριο θα είναι χρήσιμο και για τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι είτε έχουν ήδη συμμετάσχει σε δημόσιους διαγωνισμούς προμηθειών αλλά αντιμετώπισαν σημαντικά εμπόδια για την προσφορά ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων / υπηρεσιών, ή απέφευγαν να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς εξ’ αιτίας των μη τεχνολογικών εμποδίων που περιορίζουν τη συμμετοχή των ιδιωτών σε δημόσιους διαγωνισμούς με κριτήρια ενεργειακής αποδοτικότητας. Από τους εισηγητές θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν
o        Θεσμικό πλαίσιο (Ευρωπαϊκό και εθνικό)
o        Βασικά εμπόδια στην εκτέλεση ενεργειακά αποδοτικών δημόσιων προμηθειών
o        Καλές Πρακτικές Ενεργειακά Αποδοτικών Προμηθειών
o        Κριτήρια Αξιολόγησης Ενεργειακής Απόδοσης Δημοσίων Προμηθειών
o        Προκλήσεις και Εμπόδια



Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Περιφερειακό Ταμείο στο τηλέφωνο +30 22510 37737 (κ. Κουλαγίνη) και στο e-mailgeorkoul@ptaba.gr  Για μια πιο αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με το πρόγραμμα EFFECT μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.cres.gr/kape/calendar/hmerides.htm  και http://www.effectproject.eu