Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ



«ΠΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΗΣ; ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Λέσβο για το θέμα του Καλλικράτη, που τόσο «καίει» το νησί, έκανε το εξής σχόλιο:

«Επιτέλους θα πρέπει η κυβέρνηση να πάψει τη διγλωσσία της.

Το καλοκαίρι, λίγες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία της συγκυβέρνησης Σαμαρά, κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή με θέμα την αναγκαιότητα να αλλάξει το καλλικρατικό καθεστώς στο νησί της Λέσβου.

Η γραπτή απάντηση που έλαβα με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Χαράλαμπου Αθανασίου ήταν σχεδόν δεσμευτική με την αποδοχή της επανεξέτασης του Καλλικράτη στα νησιά και πόσο μάλλον στη Λέσβο.

Χθες, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης έβαλε την υπόθεση στις καλένδες. Ασάφειες και αοριστίες. Αόριστες δεσμεύσεις για... μελέτη των προβλημάτων του Καλλικράτη και μελλοντικές συσκέψεις!

Δηλαδή μια τρύπα στο νερό!

Με εντυπωσιάζει το γεγονός (πρέπει άραγε;) ότι, όπως διαβάζω στο lesvosnews.net, «κανείς από τους τοπικούς άρχοντες ΔΕΝ έθεσε το θέμα του Καλλικράτη επιτακτικά».

Εκφράζω την πλήρη απογοήτευσή μου για το πώς πορεύονται τα μέγιστα ζητήματα του νησιού που έχουν να κάνουν και με τον Καλλικράτη και διαβεβαιώνω ως Βουλευτής που έχω «υιοθετήσει» αυτή την Εκλογική Περιφέρεια, ότι θα έχω στην κορυφή των κοινοβουλευτικών μου προτεραιοτήτων το μέγιστο πρόβλημα Καλλικράτης – Λέσβος, όπως μου το θέτουν όλοι οι τοπικοί φορείς.


Επαναλαμβάνω: η διγλωσσία πρέπει επιτέλους να τελειώσει».