Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΝΑ ,ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΓΑΝΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ κ. ΚΡΑΚΑΡΗ



Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Κωνσταντίνο Γανιάρη και τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Μανώλη Κράκαρη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιου Χριστόπουλου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα λιμενικών υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Ο κ. Μουσουρούλης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΝΑ η συμπλήρωση των αρχικών μελετών του έργου του λιμένα της Λαγκάδας, μετά την ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών μεταξύ διαχειριστικής αρχής του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου και της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του ορισμού του λιμένα Μεστών ως πύλης εισόδου Σένγκεν, διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για την υλοποίησή των σχετικών διαδικασιών. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ενημέρωσε για τα απαιτούμενα βήματα που προβλέπονται  από την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία και ζήτησε να υπάρξουν από πλευράς Περιφέρειας και δημοτικού Λιμενικού Ταμείου οι σχετικές προαπαιτούμενες ενέργειες.

Ο κ. Μουσουρούλης ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες για την ένταξη στο ΠΔΕ του έργου της ανακατασκευής της ράμπας του κεντρικού λιμένα Χίου. Το ΥΝΑ θα έρθει σε επαφή με το Λιμενικό Ταμείο Χίου, ώστε να εκπονηθεί και να σταλεί η σχετική μελέτη, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη του έργου. Επιπλέον, ο κ. Μουσουρούλης τους ενημέρωσε για τις προοπτικές αξιοποίησης της μαρίνας Χίου.


Στη συνέχεια, έγινε κοινή σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, όπου συζητήθηκαν αναλυτικά αγροτικά θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Ο κ. Τσαυτάρης, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για την πορεία του έργου του φράγματος Κόρης Γεφύρι, καθώς και για την εξέλιξη του προγράμματος αποκατάστασης των συνεπειών της περσινής πυρκαγιάς στις καλλιέργειες, για τις οποίες έχει αρχίσει η καταγραφή από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ.