Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει και για το έτος 2013 το «βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης – Erasmus for Public Administration» για δημόσιους υπαλλήλους των κρατών – μελών με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων τους και της κατανόησης των ευρωπαϊκών οργάνων και πολιτικών.
Το Πρόγραμμα το οποίο διοργανώνει και πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης – EAS (www.europa.eu/eas) απευθύνεται σε νέους δημόσιους υπαλλήλους (Διοικητικούς, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης), οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέχρι και πέντε έτη πριν από την προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας και έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή απασχόληση/εμπειρία τουλάχιστον έξι μηνών σε τομέα που σχετίζεται με θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνώση σε άριστο επίπεδο δύο γλωσσών: Αγγλικής και Γαλλικής ή Αγγλικής και Γερμανικής.Επίσης, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να εργασθεί ή να έχουν συμμετάσχει σε άλλο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε όργανα η φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το πρόγραμμα που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 22 Νοεμβρίου 2013 από τη διοργανώτρια Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης ζητήθηκε η κάθε χώρα να υποβάλει, μέσω της Αντιπροσωπείας της, κατάλογο με υποψηφίους που πληρούν τις προϋποθέσεις μέχρι τις 31-7-2013, πλην όμως οι αιτήσεις πρέπει να διαβιβαστούν στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία έως τις 23-7-2013.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των Υπουργείων και των φορέων να μας διαβιβάσουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας η οποία λήγει την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 το Βιογραφικό Σημείωμα των ενδιαφερομένων (European CV – το οποίο μπορεί να βρεθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://europass.cedefop.europa.eu/editors/en/cv/compose ) καθώς και το ατομικό έντυπο με τα στοιχεία τους, τα οποία και επισυνάπτονται, σε ηλεκτρονική μορφή (μορφή αρχείων .pdf ή .doc – όχι σκαναρισμένα ως εικόνες), στο e-mail: grammateia@ydmed.gov.gr προκειμένου να προωθηθούν από την υπηρεσία μας οι υποψηφιότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται από το πρόγραμμα και να διαβιβαστούν τα σχετικά έγγραφα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε.Με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό των θέσεων που διατίθενται στη χώρα μας, η κάθε υπηρεσία καλείται να προωθήσει μία μόνο υποψηφιότητα από το σύνολο των αιτήσεων που θα υποβληθούν ενώπιόν της. Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία προέλευσης του υποψηφίου είναι αποκλειστικά αρμόδια για τη διαβίβαση των αιτήσεων.

Σημειώνεται τέλος ότι, ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο εξάμηνο του 2014, οι οικείες υπηρεσίες θα πρέπει να αξιολογήσουν τις σχετικές υποψηφιότητες δίνοντας προτεραιότητα σε υπαλλήλους που θα συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας, οι οποίες θα υποστηρίξουν τις εργασίες της Ελληνικής Προεδρίας.

Η Επιτροπή αναλαμβάνει την οργάνωση και τη δαπάνη πραγματοποίησης του προγράμματος και τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής των συμμετεχόντων (το πρωινό και κάποια γεύματα).

Σημειώνουμε ότι η τελική επιλογή πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης, και όσοι επιλέγονται ενημερώνονται προσωπικά από αυτή, έναν μήνα περίπου μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.Οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των Υπουργείων, των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών και των φορέων παρακαλούνται να διαβιβάσουν άμεσα, ηλεκτρονικά, την παρούσα εγκύκλιο σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς.Επίσης, παρακαλούνται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις του Κράτους να διαβιβάσουν άμεσα, ηλεκτρονικά, την παρούσα σε όλους τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα τους. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:  http://www.ydmed.gov.gr/?p=5109