Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Την κατασκευή ενός σύγχρονου κτηνοτροφικού πάρκου στη Χίο, προτείνει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, με επιστολή του.
Η επιστολή είναι συνέχεια μιας σειράς επαφών και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Βουλευτής, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς του περασμένου Αυγούστου.
Το κτηνοτροφικό πάρκο αποτελεί  μια περιοχή κτηνοτροφικής ζώνης, για την οποία έχει γίνει χωροταξική μελέτη οργάνωσής της. Η χωροταξική αυτή μελέτη προβλέπει τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής και την οριοθέτηση ορισμένου αριθμού κτηνοτροφικών εκτάσεων, για συγκεκριμένο αριθμό κτηνοτροφικών μονάδων. Έτσι, επιτυγχάνεται η προστασία των καμένων εκτάσεων από τη βόσκηση, απαραίτητη προϋπόθεση για τη φυσική αναγέννηση της βλάστησης στις καμένες περιοχές, αλλά και ο περιορισμός των οχλήσεων για τους κατοίκους και για τις άλλες δραστηριότητες, που ασκούνται στις γειτονικές περιοχές (π.χ. αγροτική παραγωγή).
Τα οφέλη της δημιουργίας Κτηνοτροφικών Πάρκων περιλαμβάνουν την αύξηση των εισοδημάτων των κτηνοτρόφων, την προστασία του περιβάλλοντος, την αναβαθμισμένη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, την καλύτερη υγεία και ελεγχόμενη διατροφή των ζώων, την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης ζώων και εργαζόμενων, την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση του δυναμικού των βοσκοτόπων, την αισθητική αναβάθμιση του αγροτικού τοπίου.
Την πρόταση για τη δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου είχε, ήδη, κάνει ο Κώστας Τριαντάφυλλος, από τον Σεπτέμβριο, με δημόσια δήλωσή του και έκτοτε, συνεχίζει τις προσπάθειες και τις επαφές για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Στην επισύναψη θα βρείτε την επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο, όπου περιγράφονται οι λόγοι για τους οποίους είναι αναγκαίο να χωροθετηθεί κτηνοτροφικό πάρκο στη Χίο.