Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΧΙΟΥ


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

eforiaΚάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Χίου την επόμενη Πέμπτη, 27 Μαΐου στις 10 το πρωί, απηύθυναν οι συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού για να αποτραπεί η μεταφορά των τμημάτων ελέγχου και δικαστικού στην αντίστοιχη Οικονομική Εφορεία της Μυτιλήνης. Το υπουργείο οικονομικών με έγγραφό του ζητά από τους υπαλλήλους της ΔΟΥ Χίου να δηλώσουν αν επιθυμούν τη μετακίνησή τους στο Τμήμα Ελέγχου της Μυτιλήνης, τόνισαν εκπρόσωποι των εργαζόμενων στη ΔΟΥ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αμπαζής σημείωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας που ξεκίνησε με το θέμα της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι παράλληλα έχουμε την υποβάθμιση της παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο Χίου, τη μη στελέχωση του τελωνείου παρόλο που έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι επισκέπτες από Τουρκία, ενώ τώρα προωθείται η μετατροπή της Οικονομικής Εφορείας σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Σταύρος Καραβασίλης επισήμανε εξάλλου ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε συγχωνεύσεις σχολείων και απολύσεις εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι οδηγούνται τα νησιά μας σε ερημοποίηση. Οι συντονισμένοι και με πείσμα αγώνες φέρνουν αποτελέσματα, σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Κώσταλος αναφερόμενος στην απόφαση του ΣΤΕ για την ΕΡΤ. Η μεταφορά των τμημάτων θα έχει άμεσες συνέπειες στους εμπόρους, τόνισε εκ μέρους  της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Μικές Κριμιζής, που τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στις 26 Ιουνίου στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΤΕΒΕ. Τέλος η αντιπρόεδρος του Σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ευγενία Κώττη κάλεσε όλους τους πολίτες να νιώσουν ότι το ίδιο αίσθημα ανασφάλειας βιώνουν όχι μόνο οι ιδιωτικοί αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι και πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί.