Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ




Στο πόδι οι λιμενεργάτες, με αφορμή την υποδοχή του ισχυρού άνδρα της Cosco κάπτεν Γουέι Τζιαφού στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τα σχέδια για άμεση ιδιωτικοποίηση τμημάτων του ΟΛΠ. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας και παραμένουν στις πύλες του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων. Ο κάπτεν Γουέι συναντάται με τον Αντώνη Σαμαρά –με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η Cosco ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το λιμάνι του Πειραιά- και από κοινού εγκαινιάζουν τις εγκαταστάσεις του προβλήτα «3» στο Νέο Ικόνιο.
Με αίτημα να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας «ΟΜΥΛΕ», η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών Εποπτών ΟΛΠ, πραγματοποιούν στάση εργασίας απόψε έως τις 19:00.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για σχέδιο ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας, επιχειρώντας με ψεύτικα προπαγανδιστικά τεχνάσματα να πείσει τη κοινή γνώμη ότι θα έρθει η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης.

Επιπλέον τονίζουν πως η κυβέρνηση σκόπιμα παραγνωρίζει τη διαχρονική συμβολή τωνΔημόσιων Λιμανιών στην εθνική Οικονομία, ενώ επαναλαμβάνουν τις καταγγελίες περί εργασιακού μεσαίωνα στον προβλήτα «2» της Cosco.
Πηγή: ΕΡΤ