Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

"ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ" ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΑΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


"Εν κρυπτώ" αυξήσεις στα ναύλα σε μια σειρά τοπικές ακτοπλοϊκές γραμμές δόθηκε μεσά στην καρδιά του καλοκαιριού με Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η Υπουργική Απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 1772/23-7-2013) και άρχισε ήδη να εφαρμόζεται σε μια σειρά από τοπικές γραμμές αλλά και στον Αργοσαρωνικό (για να δείτε ολόκληρη την Υπουργική Απόφαση πατήστε εδώ).

Να σημειωθεί ότι στις ίδιες γραμμές αύξηση στα ναύλα κατά 2,4% δόθηκε και τον Οκτώβριο με Απόφαση του τότε υπουργού Κωστή Μουσουρούλη.

Για τη νέα αύξηση η Απόφαση του ΥΝΑ επικαλείται την άνοδο κατά 0.8% του Δείκτη Τιμών του Καταναλωτή. Ωστόσο, το υπουργείο δεν δημοσιοποίησε την αύξηση και φυσικά κανένας δεν εξήγησε γιατί έπρεπε να δοθεί την στιγμή που κανένας εργαζόμενος δεν πήρε αύξηση.

Σύμφωνα με την Απόφαση "Αναπροσαρμόζουμε τις ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, ιδιωτικής χρήσης επιβατικών (Ι.Χ.Ε.) οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων και ανά μέτρο μήκους φορτηγών (Φ/Γ) οχημάτων, κατά κατηγορία πλοίου ηλικία και κατά σύνδεση, πέραν των οποίων η τιμολόγηση θεωρείται υπερβολική και αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον".

Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις δεν αφορούν τις "μεγάλες" γραμμές της ακτοπλοίας, που διαμορφώνονται ελεύθερα οι ναύλοι.




pireas2day.gr