Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ




Δήμος Χίου: Δελτίο Τύπου για κρουαζιερόπλοιο "Seabοurn Quest"

Για ακόμη μία φορά, γίναμε μάρτυρες του παραλογισμού που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, όταν το κρουαζιερόπλοιο- μικρού σχετικά μεγέθους - “SEABOURN QUEST”,  όχι μόνο δεν μπόρεσε να προσδέσει στο λιμάνι της Χίου - με ανέμους εντάσεως 6 μποφόρ ,αλλά ούτε και να  κατεβάσει λάντζες.

Σε μία εποχή, όπου η Χίος, δεν έχει πολλές επιλογές προσέλευσης ξένων τουριστών και ο τουρισμός της κρουαζιέρας, είναι στο επίκεντρο, κάνουμε για πολλοστή φορά έκκληση στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, στους τοπικούς Βουλευτές και στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, να βοηθήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και να πάρουν τη πρωτοβουλία για τη δημοπράτηση του νέου λιμανιού στη θέση «Κοντάρι».

Μετά και την παραχώρηση των 2/5 του λιμανιού για τη δημιουργία μαρίνας, διαφαίνεται οτι είναι επιτακτική ανάγκη η Χίος να αποκτήσει νέο λιμάνι με προβλήτα για κρουαζιερόπλοια, σύμφωνα και με τη σχετική μελέτη που έχει συνταχθεί από την πρώην Ν.Α.

Ο χρόνος περνάει για το ΕΣΠΑ και θα είναι λυπηρό, μετά από λίγο καιρό να αρχίσουν οι διαπιστώσεις για αναπορρόφητες πιστώσεις, όταν υπάρχει η δυνατότητα να δημοπρατηθεί ΑΜΕΣΑ το συγκεκριμένο έργο.

Από το γραφείο τύπου