Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ , ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Συνάντηση εργασίας στη Βουλή είχε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με θέμα το αεροδρόμιο της Χίου. 
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών και ενεργειών του βουλευτή με στόχο τη βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και την ολοκλήρωση των διαδικασιών επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης στο αεροδρόμιο της Χίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής παρουσίασε στον Υπουργό την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Χίου, εξαιτίας της οποίας επηρεάζονται τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που διαμορφώνουν τους τουριστικούς δείκτες του νησιού. Ο Υπουργός, επικοινώνησε, στη συνέχεια, με τον αερολιμενάρχη του Κ.Α. Χίου, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στην επόμενη συνάντηση που θα έχει με τον βουλευτή να έχουν, σε πρώτη φάση, προχωρήσει οι διαδικασίες, που αφορούν το clear way (ζώνη ασφαλείας) του αεροδρομίου του νησιού, γεγονός που θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για να ανασκευάσουν την απόφασή τους tour operator του εξωτερικού να μην εντάσσουν τη Χίο στους προορισμούς των πτήσεων charter  που προγραμματίζουν.

«Ένα πιο λειτουργικό αεροδρόμιο στο νησί μας, σχετίζεται άμεσα με την πολλαπλασιαστική ανάπτυξή του σε όλους τους παραγωγικούς τομείς, αλλά και με την εξωστρέφεια, κομβικό ζητούμενο, ειδικά, στην παρούσα χρονική συγκυρία», δήλωσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.