Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Διασυλλογικοί Αγώνες Ιστιοπλοΐας Τριγώνου Στη Μνήμη Του Ν. Φραγκάκη


Διασυλλογικοί αγώνες ιστιοπλοΐας τριγώνου εις μνήμη ΦραγκάκηΟ ΝΟ Χίου διοργανώνει τοπικούς διασυλλογικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες κατηγορίας σκαφών optimist & Laser στη μνήμη του αείμνηστου ιστιοπλόου του, Νικολάου Φραγκάκη. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα 25 έως και την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 στις 11:00 πμ, στο λιμανάκι του ΝΟΧ καθώς και στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά των εγκαταστάσεων του ΝΟΧ με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων (αρχαρίων, προαγωνιστική & αγωνιστική) του ΝΟ Χίου, του ΝΟ Καρδαμύλων και της ΠΕΚΕΒ.
Νικόλαος Φραγκάκης
Ο Νικόλαος Φραγκάκης ήταν επί σειρά ετών ιστιοπλόος του ΝΟ Χίου. Αυτό που τον έκανε όμως να ξεχωρίσει από τους άλλους αθλητές, εκτός του ήθους και της αξιοπρέπειας που τον διέκρινε, ήταν εξαρχής η επιμονή του να φτιάξει και να συντηρήσει με δικές του δαπάνες το μοναδικό σκάφος τύπου FINN που είχε ο Όμιλος. Μετά από πολλές ώρες επίπονης ενασχόλησης του με το σκάφος, του έδωσε ζωή και κατάφερε να το κάνει πλεύσιμο. Από τότε το όνομα του συνδέθηκε με το FINN. Σαν σκάφος ήταν πολύ ιδιαίτερο και λόγω παλαιότητας ήταν πολύ δύσκολο στους χειρισμούς του, που μόνο ο Νίκος κατάφερνε να το ταξιδεύει. Μπορεί να μην έπαιρνε μέρος σε αγώνες αλλά πάντα έδινε το παρών σε κάθε ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που είχε ο Όμιλος "Για να γεμίζει η θάλασσα πανιά"  όπως έλεγε. Μαζί με το "τέλος" του Νίκου τον Δεκέμβριο του 2012  ήρθε και το "τέλος" του FINN που παροπλισμένο πια σε  μια γωνιά του Ομίλου θα μας τον θυμίζει για πάντα!!!

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, στις 19:00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΧ, θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής κυπέλων, μεταλλείων και αναμνηστικών διπλωμάτων για την αγωνιστική χρονιά 2013-14.


noxiou.gr