Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

" ΒΟΜΒΑ " ΠΑΤΟΥΛΗ : << ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΟΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΕ>>

Βόμβα Πατούλη: Κύριοι θέλετε δοτό Προεδρείο για την ΚΕΔΕ;
Για σκόπιμη καθυστέρηση στην διεξαγωγή των Εκλογών για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εκ μέρους των Δημάρχων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη και Προέδρου και Α' Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, αντίστοιχα, κάνει λόγο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», Γιώργος Πατούλης, σε ανακοίνωση του Κινήματος, κάνοντας λόγο για «παρανομίες», «μικροκομματικά συμφέροντα», «βόλεμα»... ακόμη και πιθανή πρόθεση «δοτού Προεδρείου»...!!!
«Η αποδοχή του Κινήματος "Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση" από δεκάδες Δημάρχους και στελέχη του θεσμού μας, έχει προκαλέσει πανικό στους αντιπάλους μας. Γι αυτό  προσπαθούν, παραβιάζοντας τους Νόμους της Πολιτείας και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, να καθυστερήσουν τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.
Την ευθύνη για την μη τήρηση της νομιμότητας και την εσκεμμένη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών την έχουν κυρίως οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης.
Εκείνοι έχουν την ευθύνη να συγκαλέσουν, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Π.Δ. 75/2011, τη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε., το αργότερο ως τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου αυτή να εκλέξει στη συνεδρίαση αυτή το νέο Δ.Σ.
Σε αυτή την θεσμική τους υποχρέωση δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνον δεν έχουν ανταποκριθεί, αλλά αντίθετα επιδιώκουν κατά παράβαση των όσων προβλέπει το Π.Δ. 75/ 2011 τη χρονική παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας» όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και προσθέτει:  
«Είναι προφανές ότι ένας από τους λόγους που επιλέγουν την τακτική της καθυστέρησης, είναι ο φόβος τους πως στην κάλπη θα αναδειχθεί η χαμηλή αποδοχή των υποψηφιοτήτων τους και η πολύ ισχυρή στήριξη που λαμβάνουν τα στελέχη του Κινήματος "Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση".
Ο δεύτερος λόγος, είναι η οργανωτική τους αδυναμία να συγκροτήσουν μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, απέναντι σε αυτή που έχει ήδη διατυπώσει το Κίνημα "Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση". Γι αυτό καθυστερούν, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να δημιουργήσουν μια ακόμη συμμαχία, μετά την κατάρρευση της.
Ο τρίτος λόγος, είναι γιατί επιθυμούν να διατηρήσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν τις "καρέκλες» τους στην Κ.Ε.Δ.Ε. και στα προνόμια που αυτές τους διασφαλίζουν, αδιαφορώντας για την πραγματική ανάγκη να εκπροσωπηθούν επιτέλους στην Κ.Ε.Δ.Ε. τα συμφέροντα όλων των Δήμων».
«Το Κίνημα "Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση" δεν θα ανεχτεί άλλο τα μικροκομματικά παιχνίδια των κ.κ. Καμίνη και Μπουτάρη, αλλά και όσων κρύβονται πίσω από αυτούς. Δεν μπορούν και δεν έχουν το δικαίωμα να κρατούν όμηρο την Αυτοδιοίκηση στα δικά τους πολιτικά σχέδια. Αν αυτοί επιθυμούν να καθυστερήσουν τις εκλογικές διαδικασίες της Κ.Ε.Δ.Ε., συνδέοντας τες με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς όπου επιθυμούν να διαδραματίσουν ρόλο, εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Ο κ. Καμίνης κι ο κ. Μπουτάρης σκόπιμα καθυστερούν τις εκλογές στις δικές τους Π.Ε.Δ., με σκοπό να πάει ακόμη πιο πίσω η διαδικασία της Κ.Ε.Δ.Ε. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε ότι οι εκλογές για την Π.Ε.Δ. Αττικής έχουν οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου, ενώ η αντίστοιχη διαδικασία για την Π.Ε.Δ. Κ. Μακεδονίας για τις 10 Οκτωβρίου; Πώς κατάφερε η Π.Ε.Δ. Βορείου Αιγαίου να διεξάγει σήμερα 1η Οκτωβρίου τις εκλογές και δεν μπόρεσαν να το κάνουν οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης; Η σκοπιμότητα είναι πασιφανής. 
Επίσης, οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης με τις εσκεμμένες καθυστερήσεις τους θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας της Κ.Ε.Δ.Ε., αν αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Οκτωβρίου. Γιατί αν δεν τηρηθούν όσα προβλέπονται από το Π.Δ., θα έχει τη δυνατότητα ο οποιοσδήποτε συμμετάσχει σε αυτήν, να την προσβάλει νομικά και να ακυρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Και σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθούμε είτε σε ορισμό νέας Διοίκησης από τα δικαστήρια, είτε σε παράταση της θητείας του σημερινού Δ.Σ. Μήπως αυτό επιθυμούν; Να μην εκφραστεί στην Κ.Ε.Δ.Ε. η βούληση της αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και κυρίως, των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων της χώρας; Να έχουμε παρά τη βούληση της πλειοψηφίας, "δοτό" Προεδρείο στην Κ.Ε.Δ.Ε.; 
Το Κίνημα "Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση":
1. Απαιτεί να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έγκαιρη εκλογή των νέων Δ.Σ. των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο (Α.Π. 30755/8-8-2014) του Υπουργείου Εσωτερικών.
2. Απαιτεί να οριστεί άμεσα από τον κ. Καμίνη ή τον κ. Μπουτάρη η Γενική Συνέλευση και η εκλογή του νέου Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., το αργότερο ως τις 15 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Π.Δ. 75/2011, ώστε να εκφραστεί με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και χωρίς να αμφισβητηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας, η βούληση των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης
3. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Η επιλεκτική εφαρμογή των Νόμων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή γιατί δημιουργεί κακό προηγούμενο και εκθέτει την Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία απέναντι στους πολίτες» συμπληρώνει η ανακοίνωση.

epoli.gr